Darths még május végén írt arról, hogy egy kiszivárgott információ alapján lehet tudni: készül már a Settlers 7. Ez valóban így volt, ám rossz hír, hogy sajnos jövő tavaszig kell várni a megjelenésre. A jobbik hír, hogy most már tudjuk a játék címét, illetve részleteket is belőle. A The Settlers 7: Paths to a Kingdom a reneszánsz korszakbeli Európában játszódik, és az előző részekhez képest több lehetőséget kínál a megalomániánk kiélésére. Amellett, hogy katonai szervezeteinket is kifejleszthetjük, nagy szerepe lesz a tudományos kutatásoknak, vagyonunkat pedig kereskedelmi útvonalakon keresztül szedhetjük össze.

A magányos játékosok a szokásos hadjáratokat és skirmish pályákat kapják, akik pedig jobban szeretnek másokkal játszani, kooperatív és egymás elleni többjátékos módokban is felmérhetik tudásukat. A Ubisoft emellett játékos toplistákkal és letölthető tartalmakkal is vonzóvá akarja tenni a Settlers 7-et.

Némi szkepticizmusra mindössze az adhat okot, hogy a sorozat korábbi tagjai, a PC-re készült Settlers 6, illetve a Nintendo DS-re megjelent Settlers II egyaránt gyatrán sikerültek. Reméljük, a Blue Byte most összekapja magát, nem akarunk még egy "síró játékot"...

Mindenesetre a kissé... "családcentrikus" trailert alant leshetitek...



]{iegészítés: Kollégám hírét kicsit kiegészítve hadd magyarázzam meg a játék alcímét, mely magyarul kb. annyit jelent: "a királyság felé vezető utak". Nos, három útról van szó, ugyanis a fent említett lehetőségek egyben játékstílust is jelentenek: erős hadsereget építve leigázhatunk mindenkit, így lassan elfoglalva a birodalom minden szegletét; ha érdekeltséget szerzünk a a kolostorokban, ott hozzájuthatunk a leghaladóbb technológiákhoz, ezzel kerekedhetünk felül másokon; végül a kalmárlelkűek rátehetik kezüket a legzsírosabb kereskedelmi útvonalakra, az így szerzett pénzzel pedig felvásárolhatják maguknak a királyságot. Bármely ösvényre is lépünk, rengeteg új, egyedi lehetőség tárul elénk, amellyel egyre biztosabban törhetünk célunk felé. Ahogy egyre feljebb kapaszkodunk, úgy jutunk hozzá mind több győzelmi ponthoz -- mindez ugye jelentősen emelheti az új Settlers szavatosságát. (Amúgy a fenti, nyilván elsősorban a tévék számára készült reklámfilm is erről a három útról, három lehetőségről, illetve a győzelempontokról szól.)

A srácok egyébként új grafikus motorra építik a játékot, és ehhez továbbfejlesztett MI-t ígérnek, melynek sarokköve több mint egy tucat úgynevezett MI-profil, amely egyedi viselkedéssel kelti életre az ezzel felruházott NPC-ket. Miután pedig a sajtóanyag a multiban "user-generated content"-et is emleget, ebből arra következtethetünk, hogy kapunk egy pálya- vagy küldetésszerkesztőt is, ebbéli kreatívkodásunk eredményét pedig másokkal is megoszthatjuk majd (]{redenc).