A Joystiq stábja volt olyan szerencsés, hogy kipróbálhatta az új Sherlock-játék, a Sherlock Holmes: Crimes & Punishments megjelenés előtti változatát. A kalandjáték-sorozat népszerűsége az elmúlt években nőttön nőtt, és ebben persze a minőségi epizódok felvonultatásának is nagy szerep jut. A Crimes & Punishments pedig az eddigi legjobb Holmes-kalandnak tűnik.

A  játék érdekessége egy új funkció, mely lehetővé teszi, hogy a zseniális mesterdetektív szemén át vethessünk pillantást a gyanusítottakra és tanúkra. Ez csupán egy rövid ideig lehetséges, és csak akkor, amikor Holmes először látja az illetőt. Ilyenkor az idő lelassul, Sherlock lelki szemei előtt pedig intuitív szavak jelennek meg, melyek segítik a játékost a karakterek jellemének beazonosításában. A megoldás neve Character Portrait -- érdekessége a dolognak, hogy a brit BBC csatornákon futó (de Magyarországon is vetített) Sherlock című tévésorozatból merítették hozzá az ihletet az alkotók.

Kapunk továbbá egy Sherlock Visiont is, mely a Batman: Arkham Asylum detektívmódjára emlékeztet (hasonló szerepel majd a Murdered: Soul Suspect című, remeknek tűnő programban). Holmes ilyenkor segít a játékosnak észrevenni a kulcsfontosságú nyomokat -- persze a keményvonalas kalandveteránok ezzel nem igen fognak élni.

A Sherlock Holmes: Crimes & Punishments összesen nyolc ügyet tartalmaz, melyeknek 2-5-féle kimenetele lehet -- ennélfogva a sztori dinamikusan alakul, azaz jelentősen emelt újrajátszhatósági értékkel számolhatunk. Kapunk továbbá morális döntéseket is: kettőt részleteztek eddig, az egyikben szabadon engedhetünk egy bűnöst, a másikban pedig rácsok mögé juttathatunk egy ártatlant, de nyilván mindegyik cselekedetnek meglesz a maga oka. A Sherlock Holmes: Crimes & Punishments az eddigi legsötétebb Sherlock-játéknak tűnik, megjelenés 2013 folyamán várható PC, Xbox 360 és PlayStation 3 platformokon. Alant megcsodálhattok pár friss képet is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Sherlock Holmes: Crimes & Punishments -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: nem ismert