Van egy jó és egy rossz hírünk. Kezdjük a jóval! A SimCity moddolása mostantól nemcsak lehetséges, de támogatott is, az EA és a Maxis pedig szívesen segíti a lelkes moddereket alkotásaik terjesztésében. Mindezt a hivatalos SimCity blogon hozták nyilvánosságra még 9-én, de valamiért nem igazán verték nagydobra az EA-nél. És igen, most jön a rossz hír.

A SimCity moddolását komoly feltételekhez kötötte a Maxis. Az első és modding szempontból legbosszantóbb dolog, hogy a házi készítésű kiegészítők nem befolyásolhatják a játékmenetet, nehogy elrontsák más játékosok szórakozását -- mert bizony a SimCity folyamatosan kapcsolatban áll a szerverekkel, úgy is mondhatjuk, hogy nincs olyan pillanat, amikor nem multiplayerben játszanánk. A modok tehát a SimCityben kimerülnek új textúrákban és modellekben.

Ha ez még nem lenne elég, a modok nem léphetnek túl a hivatalos korhatár-besorolásokon, ami a mi esetünkben PEGI 7 (ennyit a halálhörgő vagy zombiként ténfergő, rothadó lakosságról), és nem lehetnek sértők, erőszakosak, nem foglalhatnak állást közügyi kérdésekben.

Végül a bolti SimCity felhasználói feltételeinek a modoknak is meg kell felelniük, így nem rakhatunk a játékba jogvédett tartalmakat, teszem azt valódi reklámokat vagy cégneveket. Durva? Á, ez semmi, most jön a legjobb: az EA fenntartja a jogot, hogy szabadon rendelkezzen a modokkal, szóval, ha úgy vesszük, akár el is adhatja őket, mondjuk egy későbbi DLC formájában. Jó, mi?

Az igazat megvallva, nem értjük, ennek így mi értelme van. A modoknak pont az a lényege, hogy kreatív szabadságot adnak a játékos kezébe. Itt ennek nyoma sincs, ellenben egyre jobban fáj, hogy még mindig nincs offline játékmód.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!