Tarsoly Ede régi motoros a szakmában (olvassátok el a vele készült interjúnkat!), ám igazán a Meridian: New World című klasszikus RTS-sel robbant be a piacra. Az általa vezetett (és tulajdonképpen egy fős, bár „bedolgozókat” foglalkoztató) Elder Games most bejelentette új játékát, amely azonban merőben más lesz, mint a Meridian vagy épp a Shattered Origins – igaz, a közös nevező, azaz a sci-fi, mint műfaj változatlan.

A Solar Shifter EX ugyanis egy újabb klasszikus zsánerben próbál meg érvényesülni, ez pedig a bullet hell shoot 'em up (tudod, mész előre egy űrhajóval, és lősz mindenre, ami mozog, miközben megpróbálsz életben maradni -- a szintén magyar gyökerekkel bíró Sine Mora hasonló terepen mozgott). Ami újdonságnak számít, hogy Phase Shifter nevű hajónk egy egyedi, térugrásra képes hajtóművel van felszerelve, amivel elmenekülhetünk a legforróbb szituációkból.

Az Elder Games epikus, több világot érintő sztorit ígér, amelyben gyönyörű bolygófelszínek felett kell hatalmas ellenséges flottákat legyűrnünk, míg el nem érjük a végső célt: hogy időben elhagyjuk a haldokló naprendszert -- bármi áron.

A Solar Shifter EX még idén megjelenik PC-re (az augusztusi Gamescomon már kipróbálható lesz), jövőre pedig PS4 és Xbox One platformra is befut.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!