A Frictional Games az Amnesia: The Dark Descent óta dolgozik valami újon, amiről eddig nem tudtunk többet, mint hogy nem kizárólag a félelemkeltés lesz a program célja, illetve, hogy azért maradnak a srácok a túlélőhorror zsánernél. Most, hogy a The Chinese Room sikerrel leszállította az Amnesia: A Machine for Pigs című mellékágat, ideje volt leleplezni az új Frictional-féle alkotást, ami... egyelőre több kérdést vet fel, mint amennyi választ ad.

A csapat váratlanul fellőtt egy weboldalt, ami valami SOMA nevű dologhoz kapcsolódik, de az nem tiszta, hogy ez lesz-e az új játék címe, vagy csak köze van a projekthez bizonyos fokon. Ami biztosnak látszik, az a különös, sci-fi jellegű környezet, melyet a szájt egyetlen, alant is látható videója támaszt alá: egy fiatal nő indít be rajta egy furcsa, Mátrix-szökevény berendezést (ami egyébként rokonságot mutat a Fallout és a System Shock játékokkal), mely mintha megjósolná a jövőt. Izgalmas, feszültséggel teli anyag, mindenkinek kötelező megnézni!

Ennél több viszont nem derül ki, de sokatmondó lehet, hogy a PlayStation brand hivatalos Twitter-csatornájáról terjedt szét az oldal linkje. Csak nem PS4-exkluzív munkáról van szó? Bízzunk benne, hogy mi, PC-sek sem maradunk ki a jóból, kitolás lenne a kiváló Amnesiák után.