Emlékszik még valaki erre a játékra? Tudjátok, Sam Fisher, aki az új részben kilép a Third Echelonból -- és ezáltal törvényen kívülivé válik --, hogy segítsen egy régi barátjának és kollégájának, Anna Grímsdottirnek, és hogy kiderítse, mi vagy ki áll a támadás hátterében.

A játék megjelenését már számtalanszor elhalasztották, és legutóbb nemes egyszerűséggel visszaküldték a tervezőasztalra mondván, hogy a játékosok nem voltak túlzottan megelégedve a látottak alapján Fisher legújabb, szám szerint ötödik kalandjával. A nemtetszést az új játékmenet váltotta ki, amiben Sam fényes nappal hajtja végre az akcióit, a már megszokott és jól bevált kémkütyüjei nélkül.

Az utóbbi időben nagy csend volt a játék körül, viszont ma az Ubisoft Montreal menedzsere, Chris Easton elárulta, hogy a fejlesztés teljes gőzzel megy, és nem szabad azoknak a pletykáknak hinni, amik ennek az ellenezőjét állítják. Chris szerint a játékmenet egy nagyobb fejlődésen esett át, és a grafika szebb, mint valaha, de nem fognak túlzottan eltérni attól, amit már korábban láttunk.

„A Splinter Cell: Conviction munkálatai semmiképpen sincsenek leállítva, ellentétben azzal, amit az interneten pletykálnak. A játékunk pedig nem fog számottevően eltérni attól, amit már korábban láttatok.”

„A játékmenet rengeteget fejlődött, a grafika pedig sokkal szebb, mint régen.”

Az interjú végén Chris Easton megjegyezte, hogy megéri várni a játékra, de a megjelenési dátumról nem beszélt, így továbbra is marad a bizonytalan 2009 áprilisa és 2010 júniusa közötti intervallum.

Végezetül, íme az utolsó játékmenet-videó a Convictionből, amit a tavalyi Ubidaysen vettek fel. Ha lehet hinni Eastonnek, akkor csak szebb grafikát, és Sam részről néhány új trükköt és mozdulatot kell a videóhoz képzelnünk.



(Érdemes az ötödik percig beletekerni a videóba.)