• Jobban megismerhetjük a Star Wars 7 kedvenc rohamosztagosát
  • A film készítői rántották le a leplet a mémmé emelt karakterről
  • Egy rajongói teóriát igazoltak
  • Star Wars: Az Ébredő Erő filmkritika

Figyelem: a film két jelenetét elspoilerezem! Ha még nem nézted meg a Star Wars 7-et, akkor ne olvass tovább!

Én szóltam!

A Star Wars 7 sok emlékezetes pillanattal ajándékozta meg a nézőket (a kritikánkat itt olvashatjátok), az internet népének azonban mindennél jobban tetszett egy bizonyos jelenet. A film közepe tájékán, mikor Maz Kanata csehóját megtámadja az Első rend, Finn, Rey és Solóék pedig hirtelen a csata kellős közepén találják magukat -- a káosz, a bombázás és a lézernyalábok esőjében Finn, Luke Skywalker fényszablyájával/fénykardjával próbálja mindenáron megtalálni Reyt, hogy elmenekülhessenek, ekkor azonban feltűnik a film egyik legbátrabb szereplője, aki félelmet nem ismerve száll szembe egykori bajtársával.

.

Áruló!

Azonnal mindenki kedvence lett a jelenet, az eredetileg névtelen hősre pedig ráaggatták a TR-8R nevet, amit a csatakiáltása inspirált, sokan azonban tudták azt, hogy nem csak egy egyszerű katonáról van szó, a tettei többet sejtettek annál, amit a filmben láthattunk, ezt az elméletet pedig most megerősítették a készítők.

KÖSZÖNTSÉTEK NAGY SZERETETTEL FN-2199-ET, VAGY MÁS NÉVEN NINEST! Ő AZ, AKIT EDDIG TR-8R NÉVEN EMLEGETTÜNK.

A hivatalos oldalon nyert megerősítést az a teória miszerint FN-2199 és Finn ismerték egymást korábbról. Ezt a film mellé készített Before the Awakening című könyv taglalja, amelyben megtudjuk, hogy FN-2199 és Finn ugyanabban az osztagban kapták a kiképzésüket, így aztán máris jobban érhető, honnan ered a harag. A rajongói teória azonban ennél még egy lépéssel tovább megy, és azt mondja, hogy a film elején az a katona, amelyik Finn szeme láttára veszíti életét, szintén egy közeli barát volt, FN-2003 vagyis Slip, ez pedig nagyon jó magyarázatot adna arra, hogy Finn, aki mindig is segítette az ügyetlenkedő Slipet, miért döntött úgy, hogy elege van, és otthagyja az Első rendet.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy Nines tömegoszlatásra és rendfenntartásra kiképzett katona, így ezért használja a papíron nem halálos, de jó használattal meglehetősen végzetes Z6 „botot.” FN-2199 hangját David Acord, a Skywalker Sound hangmérnöke biztosította, míg a pajzsot Liang Yang, egy veterán kaszkadőr öltötte magára.

nines.png

Nines a vörös hajú rohamosztagos.