• Nem lesz egyik Halálcsillag sem benne a Star Wars: Battlefrontban
  • Az AT-AT birodalmi lépegetőket nem irányíthatjuk
  • Csak az ágyúit használhatjuk
  • A csillagrombolók megjelenhetnek a csataterek fölött, de le nem lőhetjük őket

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a Star Wars: Battlefront másról sem szól, mint arról, hogy mi nem lesz benne. Nem lesz kampány, mert nem is akartak a fejlesztők bele ilyet. Nem lesz űrcsata, mert az meg nem illik a játékhoz (nem illik egy Csillagok háborúja játékhoz a csillagok közti háborúzás…). Ráadásul egyelőre úgy tűnik, nem lesz egyetlen bolygó sem az előzménytrilógiából. Sőt, ma az Eurogamernek adott interjúból kiderült, hogy nem vezethetjük a birodalmi lépegetőket, míg az EA kommunikációs menedzsere azt árulta el Redditen, hogy a két Halálcsillagon sem csatázhatunk.

Kezdjük az AT-AT lépegetőkkel. Az E3 2015-ön látott gameplay-videóban feltűntek a négylábú hadigépek, és láthattuk is, amint az egyik játékos kicsit megritkította a Lázadók sorait. Nos, ennyi befolyásunk lesz majd a birodalmi lépegetőkre, használhatjuk azok ágyúit, de a mozgásukra nem gyakorolhatunk hatást. Sigurlina Ingvarsdottir, a Star Wars Battlefront vezető producere szerint az AT-AT-ék lassú mozgásuk és hatalmas méretük miatt igen egyedi szerkezetek, és ha irányítani tudnánk őket, az „tönkretenné a játékot.”

Ami a Halálcsillag helyzetét illet, az valahol érthető, hiszen az űrállomások elleni csaták elsősorban az űrben zajlottak, és űrcsaták nélkül logikus, hogy ilyenben nem vehetünk részt. Na de az már eléggé nyilvánvaló, hogy az alfa fázisba lépő Battlefront meg sem próbálja követni a filmek eseményeit, akkor miért nem lehetne néhány gyalogos ütközet a támaszpontok valamelyikén? Mondjuk egy időre menő játékmód, ahol meg kell akadályoznia a Lázadóknak, hogy a Birodalom felrobbantsa a Yavin IV-et, az Alderaant vagy az Endort. A birodalmi játékosok meg próbálhatnák megakadályozni ebben a felkelőket.

Viszont a csillagrombolók nem maradnak ki a mókából, ahogy azt a korábbi videókban láthattuk, ott fognak lebegni néhány pálya fölött – sőt, olykor le is pottyannak az égből. Persze fizikailag mi nem lőhetjük majd le őket, ugyanakkor az EA szerint játékunk nem csak közvetlen a csatákra lesz hatással.

És még egy rossz hír, ami talán minden eddigi rossz hírnél rosszabb a Star Wars: Battlefronttal kapcsolatban… Hatásszünet… Nem játszhatunk ewokokkal. Látni láthatjuk őket, de egyik bőrébe sem bújhatunk bele. Ez már tragédia.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!