A hétvégén, pontosabban tegnap este körbejárta az internetet a Steam biztonsági résének híre, amivel bárkinek a fiókját át lehet venni, méghozzá egy pofonegyszerű módszerrel. Csupán annyi kell, hogy tudd a célpont steames felhasználói nevét, majd a fiókot elveszettnek jelentve, a saját gépedről megváltoztathatod a jelszót. Ehhez persze alapesetben kellene egy biztonsági kód, amit a Valve e-mailben küld el, és a jelszó reset előtt meg kellene adni, ám a rendszer ennek beírása nélkül is továbbenged.

A súlyos hiba hírére a Valve azonnal reagált, és mostanra már ki is javították. A cég által kiadott hivatalos közleményben az áll, hogy egy bug miatt történhetett mindez, amit most már eltapostak. A gyors reagálás ellenére azonban több játékos is érintett volt a dologban, köztük streamerek és profi Dota 2 játékosok. Szerencsére a tárgyaik megúszták, jelszó reset után ugyanis korlátozva van a piac használata és a tárgyak cseréje.

A Valve minden olyan fiók jelszavát átállítja, amelyeknél gyanús változtatást látták (erről e-mailt küldenek), illetve elmondták, hogy az eredeti jelszó nem került rossz kezekbe, és ha be volt kapcsolva a Steam Guard, akkor a fiók védve volt az illetéktelen bejelentkezésektől.