• Április 6-án élesedik a PS4 3.50-es rendszerfrissítése
  • A frimware lehetővé teszi a PS4-es játékok PC-re és Mac-re való streamelését
  • Számos közösségi funkció is debütál a frissítéssel

Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy a kedvenc PS4-es játékait számítógépének monitorján keresztül nyúzhassa, akkor most örülhet, ugyanis a mai napon érkezik meg a Sony masinájának friss firmware szoftvere, ami lehetővé teszi ezt a PC Remote Play funkció élesedésével.

A 3.50-es verziószámú, „MUSASHI” kódnéven is futó rendszerfrissítés telepítését követően a Windows 8.1-et vagy 10-et, illetőleg az OS X 10.10-et vagy 10.11-et futtató gépekre streamelhetjük a PS4-es programokat méghozzá maximum 720p felbontásban (540p az alapbeállítás) és 30, vagy akár 60fps képfrissítési érték mellett is. Ugyanakkor csak egyetlen DualShock 4 kontrollert vethetünk be ilyenkor, amit a PC-hez vagy a Mac-hez kell csatlakoztatnunk USB porton keresztül.

Az új firmware természetesen ezen kívül is hoz magával újdonságokat, például hasznos közösségi funkciókat, ennek hála pedig offline-ra módosíthatjuk online státuszunkat, ha zavartalanul szeretnénk egymagunkban filmet nézni vagy játszani, ugyanis az „Appear Offline” opciót választva még a barátaink számára is azt jelezi a rendszer, hogy nem jelentkeztünk be. Emellett beállíthatjuk, hogy amikor a kiválasztott barátaink elérhetővé válnak online, akkor erről automatikusan értesítést kapjunk.

A közös játék megszervezése roppant egyszerűvé válik a 3.50-es frissítéssel, hiszen az Event fülön, a Create Event opciót választva máris meghívhatjuk a kiszemelt kollégákat egy kis közös lövöldözésre vagy versenyzésre. Csak ki kell jelölnünk a napot és a pontos időpontot, megadni a játszani kívánt program nevét, és máris küldhetjük a meghívó a barátok számára. Amikor az esemény kezdetét veszi akkor azokat a felhasználókat, akik regisztráltak rá automatikusan hozzáadja a rendszer az eseményhez, így azonnal kezdődhet a játék. Meghívót egyébként olyan csoportoknak és közösségeknek is küldhetünk, melyeknek tagjai vagyunk, ilyenkor az vagy üzenetként postázódik, vagy az üzenőfalon jelenik meg, és onnan regisztrálhatnak az adott eseményre a felhasználók.

A Play Together opció szintén a közös játékot támogatja, ilyenkor ugyanis látjuk, hogy a többiek éppen milyen programokat nyúznak, pár gombnyomással pedig becsatlakozhatunk a játékukba, vagy éppen újat kezdhetünk az oldalukon.