Pár lelkes lengyel fejlesztő 2009-ben elkezdett egy alternatív jövőben játszódó RPG-t fejleszteni, ám a dologból végül nem lett semmi. A projekt szerencsére nem szűnt meg, csak átalakult, s egy túlélő horror képét vette fel. A történet szerint 2032-t írunk, 20 évvel a harmadik világháború kitörése után, főhősünkkel, Tokaj Alberttel pedig az atombombák által elpusztított városok alatt meghúzódó alagútrendszerben próbálunk túlélni, és végezni a munkánkat -- sajnálatos módon azonban mi is elkaptuk a bezártság-szindrómát. A kaland során így sosem tudjuk majd biztosan, ki a barát, és ki az ellenség, de mindenféle rémségekkel és a saját félelmeinkkel is meg kell majd küzdenünk a klausztrofóbiás, földalatti útvesztőben.



A játék a tervek szerint november 25-én fog a boltokba kerülni, s habár a szokványostól csak egy kicsivel érdekesebb történettel megspékelt horrorról beszélhetünk, az előrendeléssel kapcsolatos modell mindenképpen figyelemre méltó. Arról van ugyanis szó, hogy a játékot és annak zenéjét mindösszesen egy dollárért foglalhatjuk le, s ha az előrendelésekkel sikerül elérni a 10 milliót, miénk a játék, ám ha nem, a cuccért 33,45 dollárt kell fizetnünk. Ha tehát nincs meg az áhított tíz milka, elesünk az akciótól, és minden pénz egy alapítványhoz vándorol, de ha megvan, akkor az alapítvány megkapja a pénz tíz százalékát, illetve a játékosok is jól járnak, hiszen pofátlanul olcsón szerezték be a programot.

Sajnos az előrendelők száma még a százezret sem érte el, csupán a 18 ezret súrolja -- azt is alulról. Úgy néz ki tehát, hogy olcsón nem kapunk Afterfall: InSanityt, de legalább a választott alapítvány 17 900 dollárral beljebb lesz.