• A 3DM szünetelteti a játékok feltörését
  • Egy évig nem készítenek crackeket
  • Arra kíváncsiak, hogyan változnak így az eladások

A 3DM cracker csoport, amely nem olyan régen azt jósolta, hogy a kalózjátékok két év múlva teljesen eltűnhetnek, ugyanis olyan jó védelmet nyújt a Denuvo nevű másolásvédelem, ma egy újabb, hasonlóan váratlan bejelentést tett:

A 3DM, HOLNAPTÓL KEZDŐDŐEN, EGY TELJES ÉVIG NEM FOG JÁTÉKOKAT FELTÖRNI.

A döntést a csoport vezetője jelentette be, a céljuk pedig ezzel az, hogy megnézzék, milyen hatással van a tényleges eladásokra, ha nem készítenek töréseket. A 3DM élen jár a warez programok terjesztésében, így mindenképpen érdekes lesz látni, hogy nélkülük milyen változások jönnek.

Vajon lesz, aki átveszi a stafétát, vagy visszaesik a warez?

denuvo.png

A Denuvo egy ausztriai másolásvédelmi megoldás, amely nem egyedül, hanem a meglévő és a már bejáratott DRM szoftverek mellett, azzal közösen nyújt egy második védelmi vonalat, ami láthatólag kifogott a kalózok programozóin.

A Denuvo védi többek között a Just Cause 3-at és Rise of the Tomb Raidert is -- előbbi még tavaly decemberben jelent meg, és azóta sem sikerült feltörni, de Lara új kalandja is úgy tűnik, hogy nagyon nehezen adja magát. Továbbá a Far Cry Primal is ezt a védelmet kapja, sőt, egyre több kiadó választja a Denuvót, ami cseppet sem meglepő ezek után.

Akárcsak a mamutok, a kalózjátékok is kihalnak?