A patinás Flight Simulator-széria legújabb, némileg leegyszerűsített, Hawaii légterére koncentráló tagja idén tavasszal fog megjelenni, mégpedig ingyenes formában -- legalábbis részben. Noha a játék tényleg ingyenesen letölthető, ha extra küldetésekre és repülőkre vágyunk, már a zsebünkbe kell nyúlni, sőt ha nem vesszük igénybe a Games for Windows LIVE-ot, akkor pár egyéb extrától, mint például a Boeing Stearmanttól, pár küldetéstől, az achievementektől és a pilótaprofiltól is elesünk.

További rossz hír, hogy jelenleg csupán a Games for Windows LIVE-on keresztül férhetünk hozzá a játék multiplayer módjához. Öröm az ürömben viszont, hogy a játék az egér és billentyűzet párosától kezdve a Xbox 360 gamepadon át egészen a komolyabb, szimulátorokhoz tervezett perifériákkal is megbirkózik (Kinectről még nincs szó), s ezekhez igazodó, részletesen variálható beállításokat is kapunk -- tehát aki igazi szimulációra vágyik, az itt megtalálhatja a számítását.



A Microsoft a pontos megjelenési dátumot még nem közölte, de a hivatalos oldalon már lehet jelentkezni a zárt bétatesztre, vagyis már nincs olyan messze a premier.