2014 tavaszán kerül a mozikba a Csodálatos Pókember második része, így aztán valóban nem ért sokként minket a bejelentés, miszerint hozzá kapcsolódóan érkezik a videojáték-adaptáció is. Az Amazing Spider-Man 2 mögött természetesen a licenceket birtokló Activision áll, a fejlesztő pedig ismételten a Beenox.  

Most persze élcelődhetnék azon, hogy ezzel letudtuk a rossz híreket, jöjjenek a jók -- de sajnos szegény hálószövő barátunknak mostanság valóban nem sok babér terem, hiszen az amúgy is jó iparosként elkönyvelt beenoxos srácoknak évente kell lerakniuk egy-egy újabb Pókember-játékot az asztalra, amiből rendre középszerű alkotások születnek (lásd a tavalyi részről készült Amazing Spider-Man tesztünket) . De ne temessük előre a folytatást, inkább nézzük a konkrétumokat -- igaz, ebből nem sok van.

The Amazing Spider-Man 2

Ami biztos, hogy megint megkapjuk New Yorkot, ismét szabadon belengedezhetően, mellé új fejlesztéseket és harcmozdulatokat, azaz úgy tűnik, valóban az előző felvonást bővítették ki a fejlesztők. Az alapfelállás is hasonló az eddigiekhez, azaz bár az Amazing Spider-Man 2 a mozi univerzumában játszódik, önálló történetet mesél el, amelyben Spidey Ben bácsi gyilkosainak nyomába ered. Újdonság viszont az úgynevezett „Hero or Menace” rendszer, melynek lényege, hogy ha sikeresen meggátolunk egy-egy bűnesetet, jutalmat kapunk, ha viszont elbukunk, büntetést. Ami pedig mindenképp érdekes, hogy miután a sztori meglehetősen személyes, így nemcsak Pókemberként fogunk „funkcionálni”, hanem néha Peter Parkerként is, tehát (szuper)hősünk emberi oldalát is megtapasztalhatjuk.

Az Amazing Spider-Man 2 pontos megjelenési dátumot még nem kapott, az Activsion csak annyit közölt, hogy a film környékén várható a játék is – a mozi premierje az Egyesült Államokban 2014. május 2-án lesz. A hivatalos oldal tanúsága szerint a platformok: PC, PlayStation (PS3, PS4), Xbox 360, Xbox One, Nintendo Wii U, 3DS.