Idehaza valószínűleg egyáltalán nem ismert Markus Heitz fantasy író. Nem csoda, Magyarországon egyetlen könyve jelent meg, a Vámpírok! Vámpírok! – nagyjából úgy lehetünk vele, mint anno voltunk Andrzej Sapkowskival vagy Dmitry Glukhovskyval. Hazájában, Németországban viszont elég ismert, szóval, ha nekünk nem is mond sokat a neve, a németeknek igen, így nem meglepő, hogy a King Art Games, aminek a zseniális The Book of Unwritten Tales sorozatot is köszönhetjük, lecsapott rá.

A The Dwarves az azonos című regénysorozat alapján készül.  A játékban Tungdil Goldhand, a születésétől fogva az emberek között éldegélő törpe bőrébe bújhatunk majd bele. Hősünk tizenkét törptársra tehet szert (és egy hobbitra sem), akik mindegyike saját háttér sztorival és egyéni harcstílussal bír. Közülük választhatunk majd ki minden csata előtt négyet, s szállhatunk szembe vállvetve az ork hordákkal.

Apropó orkok, eme rút szörnyek százával csapnak le ránk, szóval alaposan rájuk kell készülni. A csatákban számítani fog a fizika is, vagyis ha fejbe kólintunk egy szörnyedvényt méretes pörölyünkkel, az rögvest visszaszáll a feladóhoz, azaz a társaihoz.

Heitz maga is kiveszi a részét a The Dwarves elkészítéséből, elsősorban, mint konzultáns vesz részt a projektben, de beleszólása van a küldetésekbe és az új szereplőkbe, szóval a regények rajongói vagy jövendőbeli helyi rajongói valószínűleg meg lesznek elégedve a 2016-ban PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkező játékkal.