• 1,93 millió nézője volt a The Game Awards 2014-nek
  • Ez 75%-kal jobb mint, amit a VGX 2013 tudott felmutatni
  • Az átlag néző 28 percet nézett a háromórás adásból
  • A The Game Awards 2014 veszteséges volt a jó nézettség ellenére
  • The Game Awards 2014 összefoglaló

A katasztrofális VGX 2013 után azt lehetett hinni, hogy az ilyesfajta rendezvényeknek befellegzett, de Geoff Keighley nem adta fel, s röpke három hónap alatt összehozta a The Game Awards 2014-et, azt ígérve, hogy komolyabban, több tisztelettel kezeli a játékipart -- ez így is lett, a siker pedig nem maradt el.

Maga Keighley újságolta el, hogy 1,93 millió ember volt kíváncsi a rendezvényre, amire a legvadabb álmában sem gondolt. Ez a nézettség 75%-kal jobb, mint amit tavaly a VGX tudott felmutatni, ráadásul tették ezt úgy, hogy nem volt komolyabb marketingkampányuk, illetve ezúttal csak az interneten közvetítették az egészet, tévében nem. A Sysmos adatai szerint a nézők 96%-a pozitívan értékelte a show-t a közösségi hálózatokon.

A show nagyjából három óra hosszúságú volt, zenével, bemutatókkal és természetesen díjakkal, mindebből pedig az átlagnéző 28 percet látott. A The Game Awards 2014 során összesen 300 ezer komment született a Twitch, a YouTube és az MLGtv oldalakon.

A nézettség tehát nagyon jól alakult, a The Game Awards 2014 azonban veszteséges volt. A 4000 férőhelyes teremben kevesebb mint 3000 ember foglalt helyet, akik közül csak egy része fizette ki a 45 dolláros belépőt, a többiek az ipar képviselői voltak. Ennek ellenére azonban Keighley, aki saját zsebből intézte a rendezvényt, ezt nem bánja, ugyanis befektetésként tekint erre az egészre, másrészt pedig jövőre már jóval olcsóbb lesz a The Game Awards, ugyanis nem kell weblapot készíteni, díjat terveztetni (amit a Weta Workshop készített) és zenét íratni (Marty O'Donnellt kérték fel), illetve tanulnak is a mostani hibákból. Keighley pár dolgot azért sajnál: több díjnak kellett volna a színpadra kerülnie és kevesebb bemutatónak, mindezt egy órával rövidebb műsoridőben, és az itt-ott előfordult hanghibák nélkül.

vga-2014.jpg