Pontos dátum egyelőre még nincs, de ha minden igaz, akkor hamarosan, várhatóan tavasszal fog megjelenni a The Last of Us első, 15 dollárba kerülő single-player letölthető tartalma, a tavaly bejelentett Left Behind. Ebben a játszható karakterünk Ellie lesz, a történet pedig az alapjáték eseményei előtt játszódik, még azelőtt, hogy megismerkedhettünk volna Joellel -- ám ez nem jelenti azt, hogy egyedül nézünk majd szembe a zord világgal. 

Társunk ezúttal egy hasonló korú lány, Riley lesz, akivel a karantén alá helyezett Bostonban, azon belül pedig egy bentlakásos iskolában ismerkedünk meg. Ő egy nagyon közeli barát, s a szinkronszínész, Yaani King elmondása szerint a DLC-ben lesznek olyan pillanatok, amikor jobban megismerhetjük ezt a két karaktert, akiknek a kapcsolata friss és dinamikus, olyan, amit az alapjátékban nem láthattunk. Megtudtuk azt is, hogy Riley egy nagyon határozott alak, aki nem szeret parancsokat követni, hanem a maga útját járja, s mentorként szolgál Ellie számára, megismertetve hősünket a világ különböző részeivel.  

Íme az új trailer, ami szigorúan véve nem is igazán egy trailer, hanem egy rövid klip (valószínűleg) a történet elejéről.