A Naughty Dog ma hajnalban jelentette be hivatalosan is a hét elején már megszellőztetett hírt, miszerint single player DLC-vel egészül ki a közkedvelt a The Last of Us -- a csomag a Left Behind címet kapta, s az alapjáték eseményei előtt játszódik.

A játszható karakter ezúttal végig Ellie lesz, aki életének ebben a szakaszában még nem találkozott Joellel, de ez nem jelenti azt, hogy egyedül leszünk: hősünk a bostoni karanténövezet katonai internátusában tanul, s itt a legjobb barátjával és amolyan mentorfigurájával, Riley-val ismerkedhetünk meg (őt a több tévésorozatban is szerepelt Yaani King kelti életre), aki természetesen végigkísér majd minket a kaland során. Kettejük kapcsolatáról egyébként többet is megtudhattok, ha elolvassátok a négyrészes The Last of Us: American Dreams képregényt.

A Left Behind valamikor 2014 elején érkezik, s része az eddig már több multiplayer letölthető tartalmat elhozó Season Pass csomagnak, így tehát aki ezt már megvette, az hátradőlhet és várhatja a megjelenést, neki ugyanis nem kell fizetni érte. Természetesen a csomag külön is megvásárolható lesz azoknak, akik nem váltottak szezonbérletet -- ők 14,99 dollárért szállhatnak be a friss történetbe, mely november 19-től elő is rendelhető a PlayStation Store-ban.