A The Sims 4 sem fogja levetkőzni elődjei szokását, azaz DLC-k és kiegészítők sokaságára számíthatunk majd -- már csak azért is, mert például úszómedence és csecsemőkor nem lesz a játékban megjelenésekor, de nem kell Nostradamusnak lennünk ahhoz, hogy megjósoljuk, miféleképpen fog mégis bekerülni eme két lehetőség a programba.

A hétvége folyamán az EA ránk szabadított egy húszperces játékmenet-videót, amelyben a két producer, Ryan Vaughn és Graham Nardone alaposan körbejárja saját képükre megalkotott simjeikkel a The Sims 4-et, azaz egész pontosan annak bétaváltozatát. Tényleg sok szép lehetőségünk lesz, a Sims-rajongóknak még a hiányosságok ellenére sem panaszkodhatnak különösebben a tartalom miatt.

Ám szemfüles emberkék kiszúrtak valamit, ami lehet, hogy megint célkeresztbe állítja az EA-t, pedig hát annyira nem nagy dolog így a 2010-es évek derekán. A videó egy pontján (13:26-nál) feltűnik egy ablak, a következő szöveggel: „The Sims 4 Premium. Spórolj a korai hozzáféréssel elérhető csomagokon és exkluzív tárgyakon. Válj Premium taggá, hogy korábban megkapj három új csomagot az exkluzív tárgyakkal. A simjeid ijesztő jelmezes partit rendezhetnek, kempingezhetnek a szabadban, és stílusosan köszönthetik az újévet.”

Mit ismeretes, eddig nem volt prémium változat a Sims-sorozatban, de úgy tűnik, a készítők átviszik a Battlefield 4 Premium megvalósítását az életszimulátorra is, ami annyit tesz, hogy az eljövendő DLC-khez korai hozzáférést, exkluzív tárgyakat, season passt, meg mindenféle ilyen jóságot hozzácsapnak. Ez egyedül az offline játékosoknak lesz gáz, hiszen net nélkül vajmi kevés esélyük lesz kihasználni a prémiumtagságot -- már ha lesz ilyen, mert a videóban mégiscsak a The Sims 4 bétaváltozata fut.