2014 végén robbant be a piacra a The Talos Principle attól a Croteamtől, amelynek a Serious Sam játékokat köszönhettük – ám ezúttal nem egy régi sulis lövöldét kaptunk, hanem egy kifinomult, kiérlelt puzzle-t, amely alaposan meglepett minket (bővebben lásd Flynn tesztjében).

A játék egyértelműen folytatásért kiáltott, és a fejlesztőcsapat a kiadó Devolver Digitallal márciusban be is jelentett egy expanziót Road to Gehenna címmel, akkor még ismeretlen dátummal -- ma ez utóbbiról is lehullt a lepel.

A négy fejezetre tagolt gyehennai kirándulásra a legképzettebb rejtvényfejtőket invitálják az alkotók, hiszen minden eddiginél keményebb fejtörők várnak ránk. Uriellel, Elohim hírnökével a szimulátor különös, rejtett bugyrát látogatjuk meg, hogy megpróbáljuk kiszabadítani az itt foglyul ejtett lelkeket. Hogy a narratívával is minden rendben lesz, arról az alapmű két írója, Tom Jubert és Jonas Kyratzes gondoskodik, akik Elohim világának teljesen új oldalát mutatják be, új karakterekkel és egy új, saját történelemmel és filozófiával bíró társadalommal.

A The Talos Principle: Road to Gehenna július 23-án jelenik meg a Steamen, PC, Mac és Linux platformra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!