A The Walking Dead Season 3 kissé új irányt vett, eléggé eltávolodott a korábbi történetektől: szinte egy teljesen új történet lesz, mivel a korábbi eseményeknél jóval távolabbi időpontban játszódik, de Clementine még mindig egy fontos összekötő kapocs lesz, de nem az ő jelenléte lesz az egytelen kapcsolódási pont.

A fejlesztők megerősítették, hogy mindenkinek remek lehetőséget kínál majd a harmadik évad a játékra: az új játékosok tiszta lappal indulnak, az új történet valószínűleg a korábbiak ismerete nélkül is élvezetes lesz. Az előző évadok veteránjai pedig többféle módon is importálhatják a játékba a korábbi döntéseiket/mentéseiket, az ehhez biztosított módszerekről hamarosan többet is elárulnak majd.

A játék bizonyára a korábbi mentések közvetlen importálást is támogatja majd, továbbá talán egy online felületen is megadhatjuk a korábbi döntéseinket és elmenthetjük azokat a Telltale Games fiókunkban, így platformtól függetlenül is hozzáférhetünk majd azokhoz. A játék megjelenésére december 20-án számíthatunk, valamint a holnap hajnali 2:30-kor kezdődő The Game Awards rendezvényen már némi játékmenetet is láthatunk belőle.