Tim Sweeney a céghez fűződő szoros szálak ellenére nem először szólja le a Microsoftot, legutóbb az Edge magazinnak adott interjújában fejtette ki, hogy mi a véleménye a redmondiak legújabb húzásáról, a Universal Windows Platformról (UWP). Elmondása szerint a Microsoftnál hiába mondják, hogy a nyitottságot promotálják, amikor semmi ilyesmit sem ígérnek igazából. Idézünk tőle:

„Nem az lesz, hogy egy nap lenyomnak egy kapcsolót és nem működik tovább a Steam – amit tesznek, az sunyi manőverek sorozata. Egyre és egyre kényelmetlenebbé teszik régi alkalmazások használatát és ezzel párhuzamosan az újak kizárólagos forrásává akarnak válni. Lassan, a következő öt év során úgy foltozzák majd a Windows 10-et, hogy a Steam egyre rosszabbul működjön, míg végül mindenkinek elege lesz, és a Windows Store tűnik majd az ideális megoldásnak.”

Az oldal rendszeres olvasóinak ismerős lehet a történet, akiknek annyira nem, azoknak a figyelmébe ajánlanánk a Microsoft viselt dolgaival foglalkozó cikket. Persze hozzátennénk, hogy Sweeney úr most arra fogad, hogy a Microsoft ismét elköveti azt, ami nagyon sokba került neki már egyszer, és itt bizony csillagászati összegekre gondolunk. Arról nem is beszélve, hogy a win32 alkalmazások kizárásával (mint amilyen a Steam is) saját rendszerük egyik legfőbb vonzerejét vennék el.

tim-sweeney.jpg

Ti egyetértetek Tim Sweeney elképzeléseivel?