• A Titanfall 2 nem hozta a várt eladásokat
  • Ennek ellenére az Electronic Arts nem tartja bukásnak

Nem titok, hogy a Titanfall 2 akármilyen jó játék is lett, sem a rajtnál, sem utána nem teljesített túl jól. A kiadó Electronic Arts és a fejlesztő Respawn Entertainment sem volt elégedett az eladásokkal, ettől függetlenül mindketten bizakodóan tekintettek a jövőbe még az év elején. A helyzet azóta sem sokat változott, de az EA nem tekinti bukásnak a húzást, erről tanúskodik az is, ahogy a befektetőinek tartott konferenciáján beszélt a játékról.

Az Electronic Arts szerint annak ellenére, hogy a Titanfall 2 a vártnál gyengébben teljesített, még mindig igazán jól fogyott. Emlékeztetőül: az előzetes elvárások szerint 9-10 millió példányt vártak a Titanfall 2-től, nagyjából 3 millióval többet, mint elődjétől. A piaci elemzők azonban már akkor másként vélekedtek erről, a becslések szerint eleddig összesen 5-6 millió találhatott gazdára.

Hiába, saját nagyágyújuk, a Battlefield 1 és az Activision nehézfiúja, a Call of Duty: Infinite Warfare közé csomagolva, ráadásul agresszív árazás mellett ez azért várható volt. Mindenesetre bizakodásra adhat okot, hogy a kiadó nem tekinti bukásnak a helyzetet, vagyis még van remény a folytatásra, csak ne kövessék el vele még egyszer ugyanezt a hibát...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!