A Resident Evil 7 a játék elején felajánl egy opciót, hogy kövesse minden lépésedet, hogy majd statisztikát készítsen belőle, és ha ezt elfogadjuk, rengeteg érdekességet mutat ki ebből. Például az a 870 ezer ember, aki a cikk írásának pillanatáig kipipálta ezt az opciót összesen több mint 680 évnyi(!) játékidőt produkált valamint 15,5 millió kilométert gyalogolt le a játékban. Ez így is rendkívül figyelemreméltó, de valószínűleg azokkal együtt, akik nem engedélyezték ezt az opciót, ez a szám jóval magasabb lehet.

Az ajtók 87%-át hagyták nyitva a játékosok, valamint a 47%-uk vizsgálta csak meg a magányosan heverő melltartót – összesen több mint 750 ezer alkalommal, úgyhogy biztosra vehető, hogy vannak, akik többször is. Ezen kívül csak a játékosok 0.5 százaléka vette észre, hogy lehet billiárdozni a Resident Evil 7-ben, és a PSVR-rel játszók száma pedig fölöttébb magas – szinte 10 százalékuk próbálta már ki a játékot a virtuális valóságban.

Ahogy a játékban haladunk, még több különböző stathoz férhetünk hozzá, egyelőre pedig az alapokat mindenki megnézheti a residentevil.net oldalon.