• A január 17-tel végződő héten indul a támogatók számára elérhető bétateszt
  • Február 26-án válik elérhetővé korai hozzáférésben a program a Steamen

Sokan szomorúan fogadták a hírt a karácsonyi ünnepek előtt, hogy csak 2016-ban rajtol el a Planescape: Torment szellemi örökösének tartott Torment: Tides of Numenera bétatesztje, ám a várva várt RPG-t hegesztő inXile Entertainment friss bejelentésének értelmében már nem kell sokat várnunk, hogy belekóstolhassunk a programba.

A Torment: Tides of Numenera Kickstarteres támogatók számára elérhető bétatesztje ugyanis a január 17-ével záruló héten veszi kezdetét (a pontos dátumot nem sokára felfedik a készítők), január 26-án pedig a Steam Early Access programjában is megjelenik a játék, ezt pedig már bárki megvásárolhatja majd.

Brian Fargo, az inXile alapítója azt is elárulta, hogy a próbakör során a játék első részét nyúzhatjuk, méghozzá elég hosszan egy korai bétateszthez képest. „A teszt a játék bevezető szakaszát foglalja magába, amelynek egy részével néhányatok az alfatesztek során már találkozhatott, valamint a program első fő helyszínének, Sagus Cliffs-nek a nagy részét is bejárhatjátok benne.” – írta a Kickstarteres posztban Fargo.

Sagus egy nagyon régi város, mely az emberiség Kilencedik Világba való visszatérése előtti ősi struktúrákra épült, és öt nagyobb kerületből áll, melyek a Circus Minor, a Cliff's Edge, a Caravanserai, a Government Square, és az Underbelly nevet viselik. Természetesen, ahogyan az egy ilyen várostól elvárható, rengeteg felfedeznivaló, érdekes karakter, és sok-sok teljesítendő küldetés várja a játékosokat itt.

Fargo szerint a bétateszt azért roppant fontos, mert a visszajelzések alapján még finomítják majd a korai hozzáférésbe kerülő változatot (ez a metódus az alfatesztek során is remekül működött), hogy egy minél komplettebb verzió kerülhessen a vásárlók kezébe január végén. További információkra, így a bétateszt pontos dátumára az elkövetkezendő napokban-hetekben számíthatnak a felhasználók az inXile Entertainment ígérete szerint.