A szivárgás után hivatalos bejelentést kapott a Transformers: Rise of the Dark Spark. Tényleg egy újabb játékot köszönthetünk a Transformers-univerzumban, mégpedig egy olyan alkotást, ami összekapcsolja a Michael Bay-féle filmeket és a korábban megjelent programokat, nevesen a Cybertron történetvonalat.

Az Xbox One, Xbox 360, PS4, PS3, PC, Wii U és 3DS platformra megjelenő játékról egyelőre keveset tudunk, de az Examiner jóvoltából van néhány részletünk. Mint megtudtuk, a Transformers: Rise of the Dark Spark történetének teljesítése során az Autobot és a Decepticon oldalon is játszhatunk majd, ráadásul úgy, hogy a nyáron esedékes film és a Cybertron-saga világában is kirándulást tehetünk. Természetesen a jól ismert alakok, úgy mint Optimus Prime és társaik mind tiszteletüket teszik.

A játékmódokról annyit tudunk, hogy lesz egy kooperatív opció, illetve egy négy főt támogató hordamód Escalation néven, s az ezekben gyűjtött tapasztalati pontok nem oszlanak meg, hanem az adott karaktert gyarapítják.

Megtudtuk azt is, hogy az asztali konzolokra és a PC-re írt változatot az Edge of Reality csapata készíti, míg a 3DS kiadásért a WayForward Technologies a felelős. A megjelenés még idén, várhatóan a Transformers: Age of Extinction premierje környékén lesz.