Költői túlzással élve szökőévente egyszer hallani a Tranfsormers Universe-ről, amelyet még 2011-ben jelentett be az angol Jagex Games Studio. Céljuk egy, az Álcák és az Autobotok örökös harcát felelevenítő, böngészőben futtatható MMORPG elkészítése volt. Volt, mert a Transformers Universe most már nem ekként fogja meglátni a napvilágot, hanem egy az Álcák és az Autobotok örökös harcát felelevenítő, böngészőben futtatható MOTA, azaz masszív online taktikai akciójáték formájában.

Ha még sohasem hallottál a MOTA kifejezésről, az nem csoda, a Jagex feje, Mark Gerhard maga alkotta meg nemrégiben. Mit is jelent ez a Transformers Universe-re nézve? Azt, hogy a játék „gyors tempójú, harcközpontú, taktikai akciót kínál különféle játékmódokban a hardcore és alkalmi játékosoknak ugyanúgy, mint a Transformers-rajongóknak” -- írja Gerhard a program honlapján. Bővebben kifejtve mindez annyit tesz, hogy egy játékos a parancsnok szerepébe bújva csapatot szervez, amellyel harcba vonul más csapatok ellen. A Hasbro közreműködésével megteremtett robikat mind az Álca, mind az Autobot oldalon testre szabhatjuk, de szerepet kapnak majd speciális vendégként az ismert Transformers-robotok is.

A Jagex nemsokára kiadja az első, a játék motorjával készült trailert, jönnek majd képek, interjúk, szóval a teljes reklámcsomag, valamint elindítják a bétatesztet is, és ha minden összejön, még idén piacra kerül a Transformers Universe.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!