A lengyel kormány azért indította el a GameINN-programot, hogy 2023-ig növelje a lokális játékipart. A pályázókat természetesen nem kevés pénzmaggal támogatják. Erre a programra jelentkezett a Cyberpunk 2077-en ügyködő CD Projekt RED is, több különböző pályázattal, amik közül számunkra négy érdekes.

A City Creation nevű, komplex technológia segedelmével egy hatalmas, élő, valós időben játszható várost tudnak létrehozni, amit szabályok és MI irányítana, és lehetővé tenné a legmagasabb szintű nyílt világú játékélményt. No, ha visszagondolunk a Witcher 3-beli Novigradra, vagy a Blood and Wine-ban lévő Beauclairra, már ezek is elég nagy városok voltak – bár tény, az élőt már kevésbé lehetne rájuk ragasztani, hiszen sok NPC csak kirakatbaba volt. De most képzeljük el, hogy ezeknél is nagyobb, sci-fis városok élnek úgy a Cyberpunk 2077-ben, mint teszem azt San Andreas a GTA 5-ben.

A Seamless Multiplayer egy egyedi többjátékos mechanikát takar, amiben ellenfelek keresése, objektumok lecserélése, a játékkal kapcsolatos menedzselés, és különféle játékmódok kezelése szerepel. Ez egyértelmű utalás arra, hogy a CD Projekt dolgozik valami többjátékos mókán. Mivel erre már korábban is voltak jelek, és tudjuk, hogy egyszerre csak egy vasat tartanak a tűzben, elég jó feltételezés, hogy a Cyberpunk 2077 lesz megáldva többjátékos móddal.

A harmadik pályázat az Animation Excellence, amivel még realisztikusabbá tehetik az animációkat egy nyílt világú játékban, míg a negyedik a Cinematic Feel, ami a még tökéletesebb átvezető videókat takarja.