• Januárban ingyenes frissítést kap a Battlefield: Hardline
  • Jön a Competitive Match System
  • Szezonokra bontott 5v5 ranked meccstípus
  • Két-háromhetente új szezon, a fejlesztők által választott játékmódban és pályán
  • Battlefield: Hardline teszt

Az elmúlt év egyik elfeledett játéka a Battlefield: Hardline volt, amely az év elején érkezett, és nem hagyott mély nyomot a rajongókban. Ennek ellenére persze még szép számmal vannak aktív játékosok, akiket igyekszik is kiszolgálni a Visceral Games: hamarosan jön az újabb fizetős DLC, illetve kapunk egy új, ingyenes játékmódot.

Januárban megjelenik a Competitive Match System.

Ez nem más, mint egy 5v5 ranked meccstípus, ami szezonokra bontva ereszti egymásnak a játékosokat. A szezonok két-háromhetente váltják egymást, és a Visceral által választott játékmódban illetve pályán kell helytállnunk, egyedül vagy csapatosan, bár utóbbi csak konzolon lehetséges.

battlefield-hardline-competitive-match-system-2.jpg

Minden egyes mérkőzés után emelkedik vagy csökken a szintünk: mindenki a legalacsonyabb, Cadet szinten kezd, a csúcsot pedig az Elite Gold Captain jelenti. Természetesen a matchmaking figyelembe veszi a szintünket, így ha konzisztensen jól játszunk, akkor a játék legjobbjaival mérhetjük össze a tudásunkat.

A szezon öt legjobb játékosa jutalomként egy exkluzív fejlesztést kap a Kill Cardjához, az abszolút legjobb játékosokat pedig kiemeli a Visceral, hogy mindenki láthassa a bajnokot.

A Competitive Match System két nagy részből áll: az egyik a Standard League, amihez minden játékos hozzáfér, míg a másik a Premium League. Utóbbi a Premium előfizetőknek van fenntartva, a különbség pedig csak annyi, hogy ebben a kiegészítőkkel érkezett pályák is szerepelnek. Mind a két ligában lehet egyébként indulni, ha extra kihívásra vágysz.

battlefield-hardline-competitive-match-system-1.jpg