Aki követte az Xbox One leleplezését, az szomorúan látta, hogy játékokról nem nagyon volt szó. A főszerepet sokkal inkább a konzol multimédiás képességei kapták, valamint a Kinect -- nem kell azonban aggódni, lesznek játékok is, ha már egy játékkonzolról van szó.

A prezentáció után a Ubisoft gyorsan bejelentette azt, amit már mindenki tudott: a Watch Dogs és az Assassin’s Creed IV: Black Flag az Xbox One-ra is kapható lesz. A hír természetesen egyáltalán nem meglepő, ellenben csak most lett tényleg hivatalos, így akinek esetleg eddig kétségei lettek volna az ügyben, az fellélegezhet. Ezen felül megtudtuk azt is, hogy a Square Enix gondozásában megjelenő Thief is kapható lesz a következő generációs Xboxra, ami valószínűleg megint csak nem sokkolt senkit, de jó tudni, hogy van megerősítés.

Ezeknél érdekesebb egy fokkal, hogy a Destiny is ellátogat az Xbox One-ra, ami eddig nem volt teljesen biztos, ugyanis a PlayStation 4 bemutatóján exkluzív tartalmakról beszélt a Bungie csapata, de szerencsére jelen lesznek a régi otthonukat jelentő platformon. Továbbá a Battlefield 4 is egészen biztosan kapható lesz mind a két új konzolra, ezzel hivatalossá téve a next-gen változatokat, amelyekről eddig hallgatott a csapat.

A prezentáció után tehát összesen öt játék átirata lett bejelentve, ami alapjában véve jó hír, de sokkal jobb lett volna, ha valami friss videó társaságában ezeket a Microsoft demózza, mutatva, mit is tud az Xbox One.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Watch Dogs -- Megjelenés: 2013. november 22. -- Gépigény: nem ismert