Gondolom, csak a nagyon régi motoros point ’n’ click kalandjátékok rajongói, vagy esetleg a játékos kedvű iPhone tulajok tudják, hogy melyik volt a szerzőpáros első alkotása. Az 1994-es Beneath the Steel Skyról van szó: egy egészen egyedi és érdekes kalandról, amely a maga idejében aránylag szép sikert aratott, ám a LucasArts és az akkor még népszerű Sierra On Line címek hamar elhomályosították hírnevét, később pedig Cecil inkább a Broken Sword-sorozattal vált ismertté.

Nemrég azonban a vadonatúj grafikával felvértezett Beneath felkerült iPhone-ra is, ami igazi újjászületés volt számára. Talán a játék iPhone-os sikerén felbuzdulva is döntött úgy a kalandjátékok nagy veteránja, hogy Dave Gibbonsszal közösen egy újabb játékot készítenek.

Az új címről egyelőre csak annyit tudni, hogy ismét kalandjáték lesz, ami nem meglepő, hiszen maga Cecil ismerte el egy interjúban, hogy a kalandjáték készítést szereti és a jövőben is ennél a műfajnál marad.

Cecil nyilatkozataiból az még nem világos, hogy a Beneath sikere nyomán ez a kaland is iPhone-on jelenik-e csak meg, vagy más platformra tervezik.



]{iegészítés: a valóban zseniális Beneath a Steel Sky 2003 óta freeware, és letölthető a ScummVM oldaláról. Érdemes kipróbálni!

Még valami: a Revolution már 2004-ben tervezte a játék folytatását (meg is vásárolták hozzá a doméncímet), aztán több kísérlet után jegelték, ám idén februárban Cecil és Gibbons az IGN angol oldalának ismét azt nyilatkozta, szívesen elkészítenék a BaSS 2-t. Ezek után én nem lepődnék meg rajta (ám annál jobban örülnék), ha ez a bizonyos szóban forgó cucc bizony Robert Foster kalandjainak folytatása lenne... (]{redenc)