Május 18-án (PC-re június elsején) sok-sok késés után végre a boltokba fog kerülni a Max Payne-széria harmadik felvonása, melyet ezúttal már nem a Remedy fejleszt, hanem a Rockstar. A fejlesztőváltástól azonban nem kell tartani, hiszen a GTA-sorozat mögött álló csapat nagyon is érti a dolgát, s tiszteletben tartják mindazt, amint a Remedy megalkotott. Ez azt jelenti, hogy egy történetvezérlete akciójátékot kapunk, amiből kimaradnak az olyan elemek, amiknek semmi keresnivalójuk sincs ott, így például autóvezetésre vagy mondjuk pusztakezes küzdelemre nem kell számítani.

A legújabb trailerből megtudtuk, hogy a történet gerincét egy emberrablás adja, hiszen Max főnökének feleségét titokzatos emberek elrabolták, s a bandáktól hemzsegő, kiemelten veszélyes Sao Paulóba vitték. Maxnak fel kell forgatnia a várost a nő után kutatva, miközben számtalan életveszélyes helyzetbe keveredik.



A Rockstar erejének nagy részét jelenleg a játék tökéletesítésére fordítja, de miután végeztek, elkészítik az eredeti Max Payne mobilos változatát. Sajnos részleteket nem tudunk ezzel kapcsolatban, de valami olyasmi átiratra kell számítani, mint az okostelefonokra és táblagépekre átírt GTA 3 esetében. A Rockstar azt ígéri, hogy a cucc még idén meg fog jelenni, a premierdátumot pedig hamarosan kitűzik.