Az amerikai Edge magazin júliusi számának címlapját a The Witcher 3: Wild Hunt díszíti majd, és pár jól értesült fórumozó már ki is szivárogtatta a lap exkluzív információit a híres-hírhedt NeoGAF-en.

A The Witcher 3-ban nem lesz oktatómód, helyette folyamatosan tanulunk majd bele az irányításba és a harcokba. Újdonság, hogy Geralt el tud ugrani a támadások elől, közelebb hozva a program küzdelmi mechanikáját a könyvekben szereplőhöz. A helyzetét is folyton változtathatja, dinamikusabbá téve az összecsapásokat. Szerepet kap a játékban továbbá egy új, Witcher Sense-nek nevezett érzékelés, mely a cikk szerint a Batman: Arkham Asylumban látott Detective Mode-ra hajaz, azaz segít felderíteni a terepet, és láthatóvá teszi az ellenfelek gyenge pontjait.

A játékosok eldönthetik, hogy az útjukba akadó banditákat megölik vagy elengedik, de ez csak Geralt jellemében eredményez változást, mert a zsákmány mindkét módon a tárgylistába kerül. Kiemelték továbbá, hogy nincs több "fetch quest", aminek sok Witcher-rajongó örülhet.

Hosszát tekintve a The Witcher 3: Wild Hunt 50 órás főszálat és újabb 50 órányi plusztartalmat ígér -- bizony, 100 órás maratoni RPG-re számíthatunk. A CD Projekt RED 30 fps-es sebességet célzott meg PlayStation 4-en és Xbox One-on.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

The Witcher 3: Wild Hunt -- Megjelenés: 2014 -- Gépigény: nem ismert