A Crash Bandicoot név ma talán nem hangzik olyan ismerősen, mint hajdanán, pedig a Naughty Dog első nagy playstationös sikeréről van szó, mely sorozat három fő epizóddal képviseltette magát a Sony legelső konzolján. A Crash-játékok máig sok veterán játékos emlékezetében úgy élnek, mint a platformerek, amik megmutatták, hogy Marión túl is van élet -- nem csoda, hogy amikor évekkel ezelőtt az Activisionnél kötöttek ki a jogok, a rajongók egy emberként gyászoltak a sok önismétlő és gyenge, sorozatban kidobált Crash Bandicoot láttán. Most azonban történt valami: a játék jogai felszívódtak az Activision regisztrált franchise-ai közül, és senki sem tudja, mi lett velük.

Az első tipp a Redditről származó észrevétel után az volt, hogy a kiadó talán törölte az egész Crash Bandicootot, mert annyira nem hozott semmi bevételt, hogy még a nevet is kár volt megtartani. Ez azonban nem vallna az iparban jártas szereplőkre, elvégre nem egyszer fordult elő, hogy 10, 20 vagy akár 30 év után karoltak fel egy franchise-t. A másik elképzelést a Sony PS4-es reklámja szolgáltatta: a videóban feltűnik egy utcatábla, amin Crash Bandicoot pózol, és... nos, jobb, ha vettek rá egy pillantást a saját szemetekkel.

Crash Bandicoot a Sonynál?

Bizony: lehetséges, hogy a Sony visszaszerezte a Crash Bandicoot-jogokat! Ha ez így van, akkor rengeteg őskonzolos vehet mély levegőt, és rohanhat egyből PS4-et venni, mert minden bizonnyal az lesz az a gép, amin Crash új erőre kap. De vajon a Naughty Dog bevállalná a fejlesztést?