A nyár legnagyobb durranása az volt, hogy a Sony és a Szuzuki Ju által vezetett Ys Net valóra váltotta sok-sok játékos álmát azzal, hogy bejelentették a Shenmue sorozat már régóta várt harmadik részét. A csapat kétmillió dollárt kért a rajongóktól, ami bőven össze is jött, sőt, már a második gyűjtés zajlik, illetve a Sony is támogatja a munkálatokat, és habár ezzel kissé ellenszenvessé tették az egész gyűjtést, most nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy jön a Shenmue 3, mindenki örül, a SEGA pedig szeretné meglovagolni ezt az újonnan fellángolt népszerűséget.

A MarketingWeeknek adott interjújában a SEGA marketing direktora, Jon Rooke azt mondta: éppen azon dolgoznak, hogy újra a boltokba kerülhessen az első két Shenmue. A elgondolás nagyon jó, sokan ugyanis biztosan kíváncsiak lennének arra, hogy mi ez a nagy felhajtás, de ezt jelenleg nem tudják könnyedén megtenni, hiszen az első rész csak Dreamcastre jelent meg, míg a második kizárólag Dreamcast és Xbox konzolra.

Ilyen helyzetben két dolog jöhet szóba: egy Dreamcast és a játékok beszerzése, vagy emuláció PC-n, és egyik sem kifejezetten könnyű dolog, nem lehetetlen, persze, de ha valamihez ideális lenne egy újrakidás, akkor az a Shenmue. Várjuk, sikerül-e a dolog a SEGA-nak.

shenmue-1.jpg