A Blizzard pont egy hete mutatta be újra ez eddig Blizzard DOTA, majd pedig Blizzard All-Stars címen futó MOBA-játékát: a végleges cím végül a Heroes of the Storm lett, melyet még nyáron lefoglalt a cég Európában és Észak-Amerikában is. Az eddigi ismereteink szerint ez már egy egyedi cím, ami nem ütközik mások névfoglalásával -- ám ahogy az lenni szokott, most is előkerült valaki, aki ezt másképpen gondolja.

Az illető ezúttal egy finnországi játékfejlesztő, név szerint Mike Pohjola, aki idén júliusban a boltokba küldte a gyerekeknek szánt Myrskyn Sankarit című papír-ceruza szerepjátékát -- a probléma pedig az, hogy a táblajáték címe angolra fordítva Heroes of the Storm. A készítő attól tart, hogy a két termék nem tud majd megférni egymás mellett a finn piacon, s jelezte, hogy talán a Blizzardnak ismét nevet kellene váltania.

A Blizzard a Heroes of the Storm címet szeptember végén foglalta le, Pohjola viszont csak október elején jegyezte be a nevet, s noha ennyi alapján egészen egyszerű lenne megoldani a név körüli problémát, a Myrskyn Sankarit már 2012 óta ismert IP, hiszen ekkortól indult az Indiegogo gyűjtés, mely végül a kész játékot eredményezte. Az nem tisztázott, hogy a gyűjtés mekkora jelentőséggel bír egy szabadalmi esetben, de láttunk már olyat, hogy egy táblajáték miatt kellett nevet változtatni, elég csak a Double Fine Iron Brigade nevű játékára gondolni, ami eredetileg Trenched címen látta meg a napvilágot.

heroes-of-the-storm.jpg