Rögtön az elején leszögezem, hogy semmilyen hivatalos információ nincs arra vonatkozóan, hogy ez lenne az Undercover kedvcsináló (teaser) videója. Ameddig hivatalos cáfolat vagy megerősítés nem érkezik ezzel kapcsolatban addig én –- és javaslom másoknak is -– hamisként kezelem a videót. Lehet, hogy az NFS-ből van, de lehet, hogy nem is játékkal kapcsolatos.



A videó megtekintése után nézzük, hogy miről lehet itt szó.

A videó inkább egy pörögős akciófilm beharangozójára hasonlít, mint sem egy játékéra. Viszont a nyílt utcán száguldozó tuningautókat láthattunk, ami a Need for Speedet is jelentheti. Sok utalást is láttunk egy hangsúlyos történetre, ami megegyezik azzal, amit John Riccitiello mondott, miszerint filmszerű (pontosabban a Szállítót említett példaként) sztorit kapunk az új részben.

Második dolog a november 18-i dátum felvillanása, ami jelezhet egy megjelenési dátumot is, ha játékról van szó, de premiert is, ha filmről beszélünk. A novemberi, vagyis az őszi, kora téli megjelenés általános a Need for Speedeknél, de sok film is ekkor kerül mozikba.

A harmadik dolog pedig a whichroadtotake.com oldal, amire ha ellátogatunk, egy vallatás szemtanúi lehetünk. Ismét két esély van, filmről, illetve játékról lehet szó. De mivel hivatalosan is visszatér a gyökereihez az NFS, vagyis az illegális utcai versenyzések magukkal hozhatják a rendőröket. A videón akár a főszereplő is lehet, akit elkaptak a zsaruk. De sok fakabátos filmmel volt már dolgunk, amikben hasonló vallatásokat látni.

Az oldal alján egy visszaszámláló ketyeg, és már kevesebb, mint kilenc nap maradt. Kilenc nap múlva már augusztus lesz, és ebben a hónapban akarja az EA hivatalosan leleplezni az Undercovert. Viszont nem kilenc nap múlva lesz a lipcsei Games Convention, vagyis lehet, hogy egy külön show keretében mutatják be a nagyközönségnek a játékot, vagy csak a teljes trailert mutatják be még a GC előtt. Az is lehet ellenben, hogy a számláló lenullázódása után a whichroadtotake.com oldal indul el teljes pompájában.

Az oldal forrásába bele kukkantva (Firefoxban a Ctrl+U billentyűkombinációval lehet előcsalni) a kulcsszavaknál ezek találhatóak: Interrogation Room, Undercover, Maggie Q, Chase, Highway Battle, Chase Linh, Tri-Cities, Tri-City

Ezek mind a Need for Speed Undercoverre utalnak, hiszen a címe is benne van, és egy utalás a nem rég bejelentett játékmódra, a Highway Battle-re. Maggie Q pedig egy amerikai színésznő, egykori modell, és ha a videó a játékot reklámozza, akkor lehet hogy ő lesz az új NFS lány. A Tri-Cities, Tri-City meg három várost jelentene?

Az oldalon néhány tárgyra rá lehet kattintani, és új jelenetek bukkannak elő (kösz KTomi). A kattintható tárgyak a követezőek: kamera, ajtó, a tűsarkú cipő a polcon, a sakktábla, az iratok a polcon, a naptár, a kulcsok a falon, az asztalon lévő csőkulcsok, a villanykapcsoló, a szék a sarokban, a kuka, a felmosóvödör, a konnektor, virágok az asztalon, a felborított asztal alján a kamera, és a kínai kaja, amit bedobnak az ajtón.

Ezeknek a java része még nem elérhető, valamelyiknél egy július 30-i dátum villan fel, valamelyiknél meg csak annyi hogy ”Feed Not Accessible”. Amit vastaggal kiemeltem, azok működnek.

Amint mindenki láthatja, nagyon sok a „lehet” a videóval kapcsolatban, és ne legyünk még holtbiztosak abban, hogy ez a szeretett Need for Speed széria újabb darabját beharangozó videó. Kilenc napot már fejen állva is kibírunk, és akkor megtudjuk, mi folyik itt.



]{iegészítés: ha a felső polcon lévő mappára böktök, egy új bejátszás indul el, melyben egy kopasz ürge azt mondja: "Ezek a városi hajszában részt vevő játékosok. Nézd meg, találsz-e benne valamit.". Ezután a kihallgatótiszt leveszi azt a polcról, és az asztalra pakolja a gyanúsított elé. Ha ráböktök, megnyílik az album, tele fényképekkel, melyekre bökve tudtok lapozni. Én senkit nem ismertem fel, de hátha másnak több szerencséje lesz... (]{redenc).



]{iegészítés 2: Ha ráböktök az ajtóra, valaki bedob egy szatyrot, kajával. Amikor a nyomozó kipakolja az első cuccot az asztalra, bökjetek rá! Ez egy kínai kajákban lévő szerencsesüti, és ez van ráírva: "A gyorsulási vágy megváltoztatott személyazonossághoz vezet", és alatta: 86 33 72 68 37. Ha ezt a számsort beírjátok a google-be (8633726837), erre az oldalra juttok. Ez egy szótár, és ha itt szintén megkeresitek a számsort, ez a szó áll mellette: undercover... A megváltoztatott személyazonnosság pedig ugye szintén az undercover szóra utal (leggyakrabban a beépített zsaruk jelzője szokott lenni). (]{redenc)



Kiegészítés 3: A kamerára kattintva Maggie Q-t láthatjuk, amint képeket nézeget, talán a versenyzőkről, és valószínűleg ők a gyanúsítottak. A képeken ugyanazok vannak mint abban az albumban, amit ]{redenc az első kiegészítésben megemlített. Feltűnően sok útlevél van az asztalon, és egy fegyver. A videó végén azt mondja Maggie: „This is all gonna come crashing down”, ami nagyjából ezt jelenti: „Ennek csúnya vége lesz.” - Obo