• A Netflix Vaják sorozata a rajongók kedvence
  • Azonban többen is felvetették a kérdést, hogy a cselekmény miért tér el több ponton a könyvektől
  • Lauren Hissrich pedig Twitteren adott erre rövid, de kimerítő választ
  • Figyelem, a hír spoilereket tartalmaz

Körülbelül két hete debütált a Netflix Vaják sorozata, melyet bár Andrzej Sapkowski regényei alapján készítettek, azért pár helyen érezhetően eltér az alapjául szolgáló Az utolsó kívánság és A végzet kardja című könyvektől. A sorozat showrunnere, Lauren Hissrich, egyszer már kifejtette, hogy ezen változások jó részére azért volt szükség, hogy Geraltra, Yenneferre és Cirire egyformán nagy hangsúlyt tudjanak helyezni, most azonban újra billentyűzetet ragadott, hogy beavasson minket egy bizonyos jelenet megváltoztatása mögött húzódó kreatív okokba.

witcher-henry-0001.jpg

A kérdéses jelenet Ciri bolyongása Brokilonban, a driádok által lakott ősi erdőben. A sorozatban a kislány a nilfgaardiak elől menekül a fák közé, és az Erszényes alakját felöltő doppler csalja elő onnan, a könyvekben azonban a kislány egy vélt kényszerházasság elől szökik az erdőbe, ahonnan a követségben véletlenül arra járó Geraltnak hála kerül elő élve, de a vaják hamar magára is hagyja, pont Erszényes társaságában.

Egy rajongó rá is kérdezett, miért volt szükség a jelenet megváltoztatására, Hissrich pedig személyesen válaszolt. A showrunner szerint azért írták át ezt a részt, mert egyszerűen nem volt idejük olyan szépen felépíteni Geralt és Ciri végzeten alapuló kapcsolatát, mint a könyvekben történt. Ahogy ő fogalmazott, ha ragaszkodtak volna teljes mértékben az alapanyagukhoz, akkor Yennefer csak a második évadban került volna elő, Ciri pedig még később, így pedig arra kellett volna kérniük a nézőket, hogy tekintsenek el az első pár évadban látottaktól, egy épp akkor megismert kislány kedvéért, ezt pedig mindenáron el akarták kerülni.

netflix-the-witcher-magyarazo-01.jpg

Ahogy Hissrich is fogalmazott, íróként nagyon sajnálta, amiért az első két könyv több remek pillanatát is ki kellett hagynia a sorozatból, de örül, hogy ha valaki pont a Vaják miatt veszi elő a regényeket, akkor felfedezheti ezeket a pillanatokat kedvére.