Hivatalosan még nem erősítette meg egyik fél sem, de a legutóbbi pletyka szerint a Google valóban felvásárolja a Twitch streaming-szolgáltatást, s ennek előszele lehet a minap bejelentett változtatások sora, amik a videók tárolását és a zenei anyagok felhasználását érintik.

A Twitch üzemeltetői tegnap jelentették be, hogy számos változást mutatnak be a szolgáltatás életében. Az egyik ilyem módosítás, hogy a Save Forever opció eltűnik, mégpedig azért, mert ezt szinte senki sem használja. Mint kiderült a videók 84 százalékát a feltöltésük utáni első 14 napban megnézik, a lementett anyagok 80%-át pedig egy lélek sem látta, ami sok petabyte-nyi felesleges adathalmazt eredményezett a Twitch számára. Ezt szeretnék megszüntetni úgy, hogy a kihasználatlanul maradt Save Forever opcióval felszabadított tárhelyet az archivált közvetítésekhez csoportosítják át, amelyek így már maximálisan 14 napig maradnak meg -- aki Turbo előfizető, vagy a Twitch Partner Program tagja, annak ez az időtartam 60 nap.

A most fent lévő videókat a Twitch három hétig nem fogja piszkálni, de azután szépen sorban megkezdi ezek törlését, így ha van olyan, aki szeretné megőrizni korábbi munkáját, az most könnyedén importálhatja munkáját YouTube-ra.

A másik fontos változás a Twitch működésében, hogy ezentúl figyelni fogják a harmadik féltől felhasznált zenéket is. A Twitch megállapodást kötött az Audible Magic nevű céggel, melynek feladata az lesz, hogy az archivált videókat 30 perces blokkokban átvizsgálja, s ha ebben az időintervallumban olyan zenei anyagot talál, ami egy harmadik féltől származik, akkor a teljes 30 perces sávot lenémítja.

A vizsgálat csak az archivált videókra terjed ki, az élő közvetítéseket nem érinti, illetve érdemes még tudni, hogy maga a Twitch szerint sem 100%-ig pontos a vizsgálati módszer, így előfordulhatnak fals pozitív eredmények.

twitch-logo.jpg