• A Gamereactornak adott videós interjúben megmutatta a Dontnod a Vampyr első játékmenet felvételeit
  • Az 1918-ban játszódó programban a katonai orvosból lett vámpírt, Jonathan E. Reidet irányíthatjuk
  • A játékban fontos szerepe lesz annak, hogy megőrizzük természetfeletti létünk titkait a város benépesítő szereplők előtt

Egy hangulatos, koncepciórajzokból összeütött teaser trailert és néhány képet már megmutatott készülő alkotásából, a Vampyr című RPG-ből a Remember Me-t és a Life is Strange-et jegyző Dontnod Entertainment, most azonban egy a Gamereactornak adott interjúban már a játék korai fázisban lévő változatát is megmutatta.

A videón megcsodálhatjuk többek között az 1918-as, spanyolnátha által sújtott London nyomasztó hangulatát, ahol a katonai orvosból lett vámpírt, Jonathan E. Reidet irányíthatjuk majd. Hősünk kettős életet él: egyfelől még mindig hivatásának tekinti az emberek gyógyítását, másfelől vérszívóként muszáj időről időre táplálkoznia is. Utóbbit azonban nem árt majd csendben, és lehetőleg egy félreeső sikátorban intézni, ugyanis a várost benépesítő NPC-k - köztük temérdek vámpírvadásszal - megláthatnak, vagy megtalálhatják aktuális áldozatunk holttestét, ami kellemetlen következményekkel jár a jámbor orvos szerepében tetszelgő Reid számára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Dontnod azt is elárulta, hogy bárkiből eledel válhat a Vampyr világában, ugyanakkor az, hogy kinek a vére szárad a vámpíragyarainkon, csak rajtunk múlik, tetteinknek pedig meglesz a történetre való kihatása is. Sőt, ha fontos számunkra az emberi élet tiszteletben tartása, akkor nem feltétlenül kell bemocskolnunk a kezünket, más úton-módon is megoldhatjuk a táplálkozásunkat.

Ám ebben az esetben számolnunk kell azzal, hogy a természetfeletti képességeink gyengébbek lesznek, vagy lassabban fejlődnek, ami végzetes lehet a vámpírvadászokkal, az ellenséges vérszívókkal, és egyéb teremtményekkel való összecsapások során. Ahogyan a videó is illusztrálja, a harcokban számos trükköt bevethetünk, péládul meghipnotizálhatjuk az ellenfelünket, a levegőbe emelhetjük az akaratunkkal, vagy olyan dolgok megtételére kényszeríthetjük, amit nem szeretett volna megcselekedni. Lehetőségeink azonban nem csak a harcokban, hanem a nyitott világban is sokszínűek lesznek, ám a Dontnod szerint ez nem megy a történet rovására, ugyanis egy roppant erős és izgalmas narratív szál köré szerveződik a játék, amit döntéseinek is alaposan megváltoztathatnak.

A Gamereactor oldalán megtekinthető a teljes interjú, az alábbi videó azonban annak zanzásított változatát kínálja, kifejezetten a játékból elkapott jelentekre koncentrálva.