StarCraft II: Heart of the Swarm

Fejlesztő: Blizzard Entertainment
Kiadó: Blizzard Entertainment
Megjelenés: március 12.
Platformok: PC

Nagyon régóta várunk a StarCraft II első kiegészítőjére, és ha nem sodorja el a hóvihar a Blizzard székházát, akkor március 12-én kedden már elérhető lesz a zergekre összpontosító Heart of the Swarm. A Wings of Libertyt folytató kampány Sarah Kerrigan visszatérését és átalakulását meséli el, részletesen kitérve a pengék királynőjének lelki világára -- igen, a csupa kitin és idegen-trutymó páncél mögött az is van neki. A történet húsz küldetésre bomlik és két évvel Jim Raynor kálváriája után játszódik, a Blizzard pedig mindent elkövet, hogy igényes, tartalmas drámát kapjunk, olyan forgatókönyvvel és átvezető videókkal megspékelve, amilyeneket elvárhatunk a népszerű sorozattól. Reméljük azért, hogy a Legacy of the Void című protoss-epizódra nem kell ilyen sokat várnunk.

Játékmenet terén a Heart of the Swarm több újdonságot is bemutat. Kapunk ugyebár új egységeket, melyekre egyenként kár lenne kitérni, sokkal fontosabb, hogy a többjátékos mód funkciói is bővülnek. Megjelennek a klánok és a groupok, átalakul az Observer-nézet, lesz szintlépés és migrálható régió... összefoglalva tehát a játék multiplayer komponense az eSport megszállottainak álmává emelkedik. Persze LAN ezúttal sem lesz, és a Wings of Liberty megléte is elengedhetetlen a Heart of the Swarm futtatásához, ami nem kicsit lehúzás-szagú, de mit tehetnénk, ugyebár. Kárpótoljon inkább minket a gyönyörű gyűjtői kiadás, ami minden játékos polcának legszebb dísze lehet. Érdekesség egyébként, hogy a Blizzard már most a harmadik StarCraft II epizódon dolgozik, úgyhogy egy időre el leszünk látva rushra kihegyezett RTS-ekkel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Battlefield 3: End Game

Fejlesztő: DICE
Kiadó: Electronic Arts
Megjelenés: március 12.
Platformok: PC, Xbox 360

Hát ezt is megértük: megérkezett az utolsó Battlefield 3 DLC, az End Game, ami új pályákkal és crossmotorokkal igyekszik belopni magát a szoba-deszantosok szívébe. A csomag persze csak a Premium előfizetőknek lesz letölthető 12-én (azon belül is csak a PC-seknek és Xbox 360-as játékosoknak, mert PS3-ra már kijött), a többieknek még várni kell rá pár hetet. Az End Game négy új pályát, új dropshipet, három járművet -- köztük az említett kétkerekűt -- és egy korábban nem szereplő játékmódot ad a Battlefield 3-hoz. Utóbbi, az Air Superiority az, aminek a neve is mutatja: légi csata az egek birtoklásáért. Illetve visszatér a zászlóvadászat is, és bár ez is újnak minősül, annyira mégsem eredeti elgondolás, hogy valódi fejlesztésként tekintsünk rá. Bár tény, hogy motorokon ülve kifejezetten izgalmas szórakozásnak tűnik az ellenséges csapat zászlajának elcsenése -- erről az alant látható End Game megjelenési videó is tanúskodik.

Sniper: Ghost Warrior 2

Fejlesztő: City Interactive
Kiadó: City Interactive
Megjelenés: március 14.
Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360

Sokat késett ugyan, de végre boltokba kerül a Sniper: Ghost Warrior 2, mely immár az abszolút csúcstechnikának minősülő CryEngine 3.0-val felvértezve várja, hogy megmutathassa a kritikusoknak: a sokat szidott kiadó igenis össze tudja szedni magát, ha kell. Bár az első rész is korrekt shooter volt, a folytatás minden téren magasabbra teszi a lécet: szebb, kidolgozottabb grafikát kapunk, amit a Crytek motorjába épített fizikai rutin egészít ki a tökéletes, már-már szimulációs jellegű ballisztika kedvéért. A játékmenet változatosabbnak, taktikusabbnak ígérkezik, s mivel egy magányos mesterlövészt személyesítünk meg a dzsungel közepén, a közvetlen támadás esélytelen, csakis a jól átgondolt stratégia vezethet győzelemre; bár az alapjáték nem lesz túl véres, a megjelenést egy gore-DLC követi, ami reális sebzésrendszerrel látja el a programot.

A történet folyamán egyébként egy leírhatatlanul hosszú rangsort magáénak tudó amerikai tisztet, Cole Andersont irányítjuk majd, aki Szarajevótól Burmáig mindenhol bevetésre kerül, ahol szükség van rá. Cole eszköztárának legfontosabb játékszere természetesen különleges puskája, mely többféle optikai móddal felszerelt távcsővel rendelkezik. A fegyver éjszaka, esőben, vékony falak között és sivatagos környezetben is kiválóan használható -- reméljük, a Citynél kiaknázzák a lassú folyású játékmenetben rejlő lehetőségeket, és egy igényes, összeszedett második részt kapunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Lábjegyzet:

  • Dead Space 3: Awakened DLC -- március 12-13. (PC, Xbox 360, PS3)
  • Darkstalkers Resurrection -- március 13. (PlayStation 3, Xbox 360)
  • God of War: Ascension -- március 15 (PS3)
  • The Thirty Nine Steps -- március 15. (PC, Mac, iOS)
  • Hyperdimension Neptunia Victory -- március 15. (PlayStation 3)
Te melyik játékot várod legjobban a 11. héten?
A StarCraft II, az új Sniper vagy a Battlefield 3: End Game DLC a befutó? Nálunk a Heart of the Swarm nyert, de bennünket a ti véleményetek is érdekel!
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!