BioShock: Infinite

  • Fejlesztő: Irrational Games
  • Kiadó: 2K Games
  • Megjelenés: március 26.
  • Platformok: PC, PlayStation 3, Xbox 360
  • Tovább a játékadatlapra

Bizony, sok év várakozás után végre megjelenik a BioShock: Infinite, melyben a víz alatti világ után a felhők fölé látogatunk. Főhősünk, Booker egy lecsúszott, alkoholista magánkopó, aki ráadásul a kártyabarlangokat sem veti meg. Emiatt persze tartozása van, melyet vagy az életével, vagy egy szívességgel fizethet vissza: el kell hoznia egy fiatal lányt, Elizabethet Columbiából, a lebegő városból, amit vaskézzel irányít a fasiszta, fehér felsőbbrendűséget hirdető Comstock atya. Noha 1912-ben már rég túl vagyunk az amerikai polgárháborún, Columbia alapítói istenekként tisztelik a haza nagyjait, annyira, hogy szerintük az Egyesült Államok már túl „mocskos”, csak a léggömbökkel vezérelt, repülő város nyújt megfelelő otthont számukra.

A játékmenet persze nem sokban különbözik a klasszikus BioShocktól. Az Infinite-ben is gyakran lövöldözünk, Columbia lakói ugyanis nem szívesen adják át Elizabethet, és akárcsak Rapture-ben, a felhők felett is különleges képességekre tehetünk szert, noha nem a génjeinket módosítjuk, hanem varázsitalokat vedelünk. A játék pályákra bomlik, elég lineáris, de persze a karakterünk fejlődése és a sztoriban meghozott döntéseink kihatással vannak a környezetre. Elizabeth végigkísér bennünket a játékon, hogy segítsen a harcban, mi pedig csak ámulunk és bámulunk a gyönyörű, Unreal Engine 3-mal felépített grafika láttán. S hogy mindezt honnan tudjuk? Nos, onnan, hogy már kipróbálhattuk a játékot. A PC Guru csapata természetesen az Infinite-et várja legjobban, bízzunk benne, hogy nem kell csalódnunk Ken Levine-ban és az Irrational Gamesben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Slender: The Arrival

  • Fejlesztő: Blue Isle Studois
  • Kiadó: Blue Isle Studios
  • Megjelenés: március 26.
  • Platformok: PC, Mac
  • Tovább a játékadatlapra

A Slender: The 8 Pages a tavalyi év egyik legmaradandóbb ingyenes indie-játéka volt. Na nem azért, mert olyan jól sikerült. Egy dolog miatt emlékezünk rá, mégpedig, mert a legtapasztaltabb, kötélidegekkel bíró horroráték-rajongókra is a frászt hozta. A siker a készítőket is meglepte, akik nekiálltak egy fizetős program elkészítésének, mely 26-án végre megjelenik, hogy megkísérelje elhódítani a „minden idők legijesztőbb játéka”-címet az azt már évek óta bitorló Amnesia: The Dark Descenttől. Slender egy creepypasta (interneten terjesztett rémtörténet) „hőse”: arc nélküli, magas, nyúlánk alak, elegáns öltönyt visel, megjelenése pedig rejtélyes eltűnéseket eredményez a környéken. A The Arrivalban egy szál zseblámpával „felfegyverkezve” indulunk Slender titkainak kifürkészésére -- reméljük, a játék sikeresen megemeli majd a pulzusszámunkat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Tactical Intervention

Nem a BioShock: Infinite az egyetlen notórius késő a héten: végre megjelenik a Tactical Intervention is, az a játék, mely a Counter-Strike alkotója, Minh Le fejéből pattant ki. Ezúttal is egy taktikai, multiplayerre kihegyezett FPS-t kapunk, melyben a terroristák és a kommandósok küzdenek egymással, míg viszont a CS-ben rendre ugyanazokat a célokért harcoltunk (túszmentés, bombatelepítés), addig a TI-ben minden egyes meccs rövid, pörgős, ugyanakkor más élmény: előfordulhat, hogy egy irodaházban kell rendet csinálunk, máskor pedig egy autós üldözés kellős közepébe csöppenünk. Mindehhez CS-minőségű játéktervezés, sok fegyver és átlagos, de a célnak tökéletesen megfelelő (villámgyors) grafika társul. Üröm az örömben, hogy a 28-i dátum csak az Egyesült Államokra érvényes. Trükközéssel nálunk is elérhető lesz az épp nyílt bétában működő program, de a teljesen hivatalos európai premier egyelőre kérdéses.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2