Abban még a kőkemény Medal of Honor-rajongók is egyetértenek, hogy a Warfighter nem sikerült jól. Hogy mennyire lett rossz a játék, az igazán csak az értékeléseken és a kiadó negyedéves adatain látszik -- előbbi nagyon alacsony, míg utóbbi a vártnál nagyobb mínusz lett. Ezek után egyáltalán nem meglepő, hogy a kiadó kényszerpihenőre küldte a sorozatot, viszonylag rövid idővel azután, hogy felfrissítve, de kevés sikerrel újraindították azt 2010-ben.

A Warfighter után kérdésessé vált, hogy most merre tovább a Danger Close Games csapatának, különösen most, hogy az EA egyre-másra küldi el az embereket, leginkább a mobiljátékokkal foglalkozó cégeire koncentrálva. Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a takarítás egyik áldozata a Los Angeles-i stúdió lesz -- a helyzetet ráadásul aggasztóvá tette az, hogy az EA érdemben nem reagált az ügyben.

A VideoGamer stábja a minap érdeklődött a Danger Close hogyléte iránt, ám előbb a kiadó egyszerűen nem kommentálta a kérdést, majd további zaklatás után egy sablonszöveget küldött el, mely így szól:

„Az Electronic Arts jelenleg arra koncentrál, hogy új játékokat hozzanak el az új platformokra és mobileszközökre. Ez bizonyos esetekben azzal jár, hogy a létszámot csökkenteni kell, annak érdekében, hogy hatékonyabb vállalatot kapjunk, azt azonban nem áll módomban részletezni, hogy ez miként érinti a különböző csapatokat.” -- Tiffany Steckler, az EA szóvivője.

A válaszba nem érdemes túl sokat belelátni, ugyanis ehhez nagyon hasonló szöveget küldött ki a cég, mikor az indiai leépítésről kérdezték őket. A Danger Close sorsa tehát még kérdéses.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!