Mégsem egy MMOG a Bungie következő projektje, derült ki a cég hivatalos blogjának legújabb cikkelyéből. David Aldridge, a Bungie vezető mérnöke ugyanis csak viccnek szánta a dolgot, ezt azonban nem nagyon vette a közvélemény, sőt, mindenki azt hitte, hót komolyan beszél.

"Egy szakmabeli újságíró David GDC asztalánál elkezdte, hogy tényleg egy masszívan... »multiplayer online játékon dolgozunk, igen« -- vágta rá David. Oh-oh..."

"Ezek után David meg volt győződve róla, hogy mindenki értette a viccet, hisz láthatóan csak gúnyolódott az újságíróval a sok ostoba pletykára hivatkozva. Sajnos azonban az emberek többsége nem tud kiigazodni Daviden."

Magyaránaz egész egy nagy átverés volt, a Bungie hivatalosan sosem ismerte el, hogy MMOG-n dolgozna, mindössze Aldridge hülyéskedése vezetett oda, hogy az egész játékipar szentül hitte, egy online FPS van készülőben, hogy tovább hizlalja az amúgy is kövér Bobby Ko... izé, Activisont. Most viszont, hogy tudjuk az igazságot, kicsit megkönnyebbülhetünk, mert úgy néz ki, hogy a Bungie mégsem állt le a futószalag mellé.