Tavaly ősszel előkerült egy videó, amiben a Relic Entertainment új játékát láthattuk kilenc perc terjedelemben. A projekt a Warhammer 40.000: Space Marine címet kapta, s mint a neve is mutatja, a híres táblajáték univerzumában játszódik. A kiszivárgott videó megjelenése óta azonban semmit sem tudtunk meg a cuccról, de ez most megváltozott, hiszen a fejlesztők hivatalosan is bejelentették a játékot.

A Space Marine a franchise többi játékához hasonlóan ismét a 41. évezredben fog játszódni, a feladatunk pedig az lesz, hogy egy hatalmas és erős Space Marine-ként a Császár nevében szétcsapjunk az idegenek közt. Az RPG-elemekre támaszkodó akciójátékban az ígéretek szerint több katona szemszögéből élhetjük át a háborút és annak brutalitását a történetcentrikus szólista mód során, de egy robusztus multiplayer szekció is a rendelkezésünkre áll. A fejlesztők azonban ennél többet nem árultak el, de szerencsére itt van nekünk a korábban említett videó, amiben mozgás közben láthatjuk a játékot, ráadásul a jövő heti E3-on már bővebb információkat is kapunk.



Ránézésre igencsak brutálisnak és szórakoztatónak tűnik a cucc, hiszen a különleges kameraállások kihangsúlyozzák a látványos kivégzéseket, a „blokkrendszer” pedig egy leheletnyi taktikát csempész majd a nagy mészárlásba, arról nem is beszélve, hogy hatalmas, szépen kidolgozott, gótikus stílusú helyszíneken fogunk harcolni, de van egy nagy „baj”: a játék csak Xbox 360-ra és PS3-ra fog elkészülni...