A Nintendo jól láthatóan nem törődik a közvetlen rajongói táborukon kívül eső potenciális vásárlókkal, s ameddig ez a helyzet nem változik, addig az EA nem fogja komolyabban támogatni a platformot egészen egyszerűen azért, mert nem éri meg.

Az óriáskiadó korábban már közölte, hogy nem készítenek semmilyen játékot az Wii U-ra, amit később finomítottak azzal, hogy vannak tervek, de közel sem annyi, mint a két konkurens gépeivel kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a konzol felhasználói elesnek a cég éves rendszerességgel érkező sportjátékaitól, illetve a Frostbite 3 által hajtott programok is kimaradnak, bár ez utóbbi esetben a hivatalos álláspont nem üzleti, hanem technikai problémákat említett.

Az EA tehát elzárkózik a konzoltól, félve attól, hogy pénzt veszítenek, ha ezzel is komolyabban foglalkoznak. Az EA Labels elnöke ki is jelentette: csak akkor lesznek újra aktívak ezen a téren, ha a Nintendo több konzolt tud eladni. „Arra gépre adunk ki játékot, ahol egy nagy közönséget el tudunk érni, s pénzt tudunk keresni. A Wii U-ra eddig négy játékot adtunk ki, ezek a FIFA, a Madden, a Mass Effect és a Need for Speed. Ami azt illeti, az új Need for Speed 60 napja jelent meg, egész jó értékelései vannak; nem egy gagyi átiratot adtunk ki, odafigyeltünk a minőségre, de egyszerűn nem fogy a játék, mert nincs elég konzol.” -- mondta Frank Gibeau.

Mindez persze egy kicsit öngerjesztő folyamat, hiszen az EA húzócímei nélkül nincs akkora kereslet a Nintendo konzoljára, s mivel nem veszik a konzolt, az EA nem ad ki erre játékokat, ami csak még tovább csökkenti az érdeklődést. A kiutat a japánok belső fejlesztőitől érkező játékok jelentik, melyek minden bizonnyal megnövelik az eladásokat, s így idővel az EA is jobb belátásra fog térni, hiszen egészen biztosan nem akarnak elveszíteni egy teljes platformot.

nintendo-wii.jpg