Személy szerint a tavalyi év egyik legjobb játékának tartom a Wolfenstein: The New Ordert, mert úgy tudta modern köntösbe költöztetni kamaszkorom kedvencét, hogy megőrizte annak szellemiségét, jellegzetességeit, de közben valóban modernizálta. Arról nem is beszélve, hogy FPS-hez képest remek sztorit kaptunk, nagyszerű szereplőkkel, kiválóan felépített világgal. Egy szó, mint száz, élmény volt játszani vele.

Egyvalamit azonban mégis hiányoltam a robotokkal teli, náci uralta alternatív univerzumból: az élőholtakat. A korábbi Wolfensteineknek az okkultizmus is jellemzője volt, s a mai napig emlékezetes számomra a Return to Castle Wolfenstein katakombás pályája. Nos, ha más is hiányolta a zombikat, akkor most örülhet, ugyanis a The New Order önállóan futtatható kiegészítőjében, a Wolfenstein: The Old Bloodban benne lesznek.

Mindez a Bethesda Vine-ra feldobott rövid kis videójából derül ki, ahol mindenféle zombi katonákat láthatunk, majd ránk villan a The Old Blood logója. Azt sem nehéz kitalálni, hogy a két új küldetés közül melyikben fogunk a zombikkal összefutni: a The Dark Secrets of Helga Von Schabbs-ban. Eme misszió során Blazkowicz Wulfburgaba látogat, ahol egy megszállott német archeológussal hozza össze a sors. A prof éppen néhány rejtélyes ereklye kiásásával foglalatoskodik, amelyek egy ősi, sötét erő elszabadításával fenyegetnek. Na, vajon mi lehet az a setét vész?