A World of Warcraft már rég nem önmaga, már ami az előfizetők számát illeti: 2010-ben még 12 millió ember töltötte az idejét a Blizzard MMORPG-jével, mára azonban ennek a tömegnek csak nagyjából a fele maradt meg. 

Az Activision friss közleménye szerint jelenleg 6,8 millió játékosa van a 10. születésnapjához közelítő játéknak -- a majd 7 millió azonban ne tévesszen meg senkit, ez csak a WoW múltjához képest kevés, a valóságban ugyanis ez egy óriási szám, amivel a játék magabiztosan tartja a fölényét az MMOG piacon; egy korábban megjelent kutatás szerint a World of Warcraftnak 36%-os részesedése van, miközben a távoli második helyen a Lineage első része áll 9%-kal.

S noha az előfizetők száma lefelé ível, vannak és lesznek is kiugrások: a legutóbbi nagy expanzió, a Mists of Pandaria újra 10 millió felé nyomta a játékosok számát, s igaz ugyan, hogy előtte 9,1 millió volt a mélypont, valami hasonló vonzóerő várható a Warlords of Draenortól, főleg a béta alapján, amit mi is kipróbáltunk -- tapasztalatainkról egyébként az augusztus 14-én megjelenő PC Guru magazinban olvashattok, hat oldalon.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!