Marc Whitten már 2000 óta tagja a Microsoft, azon belül pedig az Xbox csapatának, s e 14 év alatt világra hozta a cég három konzolját, valamint fontos szerepet játszott az Xbox Live hálózat kiépítésében.

„Nagy örömömre szolgál, hogy az elmúlt 14 évben a legjobb csapattal a legjobb terméken dolgozhattam, a legjobb közönségnek. Az Xbox a mögötte álló lenyűgöző csapat miatt különleges, és azért, mert a rajongók a világ legjobb fanatikusai; a karrierem csúcspontja volt ilyen imádott terméken dolgozni. Nehéz távozni, de biztos vagyok benne, hogy az Xbox legjobb napjai még csak most jönnek, a csapat pedig állja majd a sarat.” -- írta Marc Whitten.

Az sajnos nem derült ki, hogy Whitten mért lép ki, de azt tudjuk, hogy hová tart: a jövőben ő lesz a vezeték nélküli hangrendszereiről hazánkban is ismert Sonos termékfejlesztési osztályának vezetője.

A Microsoftnál eközben nem nagyon kavarta fel az állóvizet a kilépés, ugyanis a vezetőség alapvető struktúrája marad az, ami eddig volt, csupán annyi a különbség, hogy ezentúl a szoftverfelelős Terry Myersonnak kell jelenteni.

Whitten egyébként már a harmadik nagy távozó, korábban ugyanis Don Mattrick, majd pedig Steve Ballmer is továbbállt.

mark-whitten.jpg