Todd Howard, a Skyrim rendezője érdekes adatokat osztott meg a nagyközönséggel a DICE 2012-n (Design. Innovate. Communicate. Entertain. Summit) tartott előadása alatt. Szinte hihetetlen, de Todd szerint 10 millió ember játssza a Skyrimet, mi több, "sok millióan PC-n tolják" --  bizony, a Skyrim egyike azon kevés játékoknak, amik PC-n is képesek több millió eladott példányt produkálni úgy, hogy nincs benne többjátékos mód. Decemberben egyébként felfedte a Bethesda, hogy összesen 10 millió darabot szállítottak le a boltoknak, azaz a január is komoly eladási ugrást jelenthetett.

The Elder Scrolls V: Skyrim JátékképekThe Elder Scrolls V: Skyrim JátékképekThe Elder Scrolls V: Skyrim Játékképek

Todd továbbment: a PC-s változatban a Steam statisztikái szerint átlagosan 75 eltöltött óra van, ami szintén óriási szám (gondoljunk csak bele: a játékvilág legnagyobb pénzügyi bombájának számító Call of Duty: Modern Warfare 3 felső hangon is maximum 8 óra hosszú kampányt nyújt).

Nem kapcsolódik szorosan Todd bejelentéséhez, de a Bethesda a minap hírül adta, hogy a PC-re már kiadott 1.4-es patch ma Xbox 360-ra is megérkezik. A csapat szerint a messiásként várt PS3-as változat is "jól néz ki", de egyelőre várják a Sony reakcióját (addig nem is beszélhetnek róla többet).